Täydellistä krapularuokaa! Tätä reseptiä on pakko kokeilla

Nacholautanen
Shutterstock

Nacholautasesta tulee vieläkin täydellisempi muutamalla niksillä. 

Nacholautanen on perjantai-illan aatelia – ei ehkä maailman terveellisin annos, mutta ehdottomasti yksi herkullisimpia (ja myönnä pois, taatusti levenevän takamuksen arvoinen). 

Täydellinen nacholautanen:

(4 annosta)

1 tl oliiviöljyä
450 grammaa naudan jauhelihaa
Ripaus suolaa
1 tl valkosipulimaustetta
1 tl chiliä (tai toivotun tulisuusasteen mukaan)
1 pilkottu sipuli
1 pussillinen nachoja
200 grammaa cheddar-raastetta
2 jalapenoa pilkottuna

Tarjoiluun: 

3 tomaattia pieneksi pilkottuna
Guacamole-kastiketta
1 prk ranskankermaa

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen

2. Paista jauheliha oliiviöljyssä

3. Mausta jauheliha valkosipulilla, suolalla ja chilillä. Lisää sipulit ja jalapenot. Sekoita hyvin. 

4. Paista seosta noin kahdeksan minuuttia, kunnes liha on kypsynyt kunnolla. 

5. Levitä osa nachoista uunivuokaan ja niiden päälle jauhelihaseos. Levitä suurin osa juustoraasteesta ja tämän päälle vielä hieman nachoja. Laita loput raasteet nachojen päälle. 

6. Paista uunissa noin kymmenen minuuttia tai kunnes juusto on sulanut kunnolla. 

7. Tarjoile tomaattipalojen, guacamolen ja ranskankerman kanssa. 

Vai haukkaisitko ennemmin pizzaa?

Tee pizzaa kuin ammattilainen 1:35

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.