Täydelliset eväät lentokoneeseen – pakkaa nämä 3 asiaa mukaan

punajuurisipsit,-sipsit
Punajuurisipsit ovat oivallista evästä lentokoneeseen. Shutterstock

Lentokoneessa tarjoillut ruokavaihtoehdot ovat aina rajalliset. Jos lennolla haluaa nauttia terveellistä ja ravitsevaa evästä, voi mukaan ottaa omat eväät.

Lentokoneessa keho on usein herkillä ja epäterveelliset herkut voivat saada aikaan hyvinkin ikävän olon. Panostamalla eväisiin lentoa varten voi omaa oloa parantaa, ja matkustamisesta tehdä ainakin aavistuksen verran helpompaa.

Ksylitol-purukumi

Ehdottomasti tärkein eväs lennolle on ksylitol-purkka, joka maistuukin lentojen aikana monelle. Sen lisäksi, että purkka raikastaa hengitystä myös yläilmoissa, se auttaa tasaamaan painetta korvissa etenkin laskun ja nousun aikana. Jos lennon aikana tekisi koko ajan mieil napostella jotain, voi purkka auttaa myös torjumaan mieliteot.

Rapeaa naposteltavaa

Sipsit saattavat olla etenkin lomalle suuntaavalle mieluisa eväsvalinta, mutta rasvaisten ja suolaisten herkkujen sijaan evääksi kannattaa pakata terveellisempää naposteltavaa. Sipsien terveellisinä korvaajina toimivat esimerkiksi punajuurisipsit, paahdetut kikherneet, edamame-pavut ja pähkinät. Toisin kuin suolaiset perunalastut, terveellisemmät ja suolattomat herkut eivät saa kehoa turpoamaan lennolla entisestään.

Terveellinen patukka

Toinen helppo valinta evääksi on suklaapatukka, mutta niitäkään ei kannata ikävän olon välttämiseksi pakata lennolle mukaan. Tarjolla on tänä päivänä paljon erilaisia ja terveellisempiä patukoita, joihin on tiivistetty esimerkiksi pähkinöitä tai siemeniä. Proteiinipitoisuutensa vuoksi tällaiset patukat pitävät nälän loitolla, eivätkä aiheuta samanlaista tukalaa oloa kuin sokeriset versiot.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja