Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisen mehukkaan pihvin paisto-ohje – yllättävä kikka vie kielen mennessään

Shutterstock
Julkaistu 17.09.2017 17:03

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Monen katse kääntyy ravintolan ruokalistalla pihviosastolle, mutta miten tasokkaan pihvin saisi kokattua myös kotona?

Itse tehtyyn pihviin voi olla vaikea saada sopivaa kypsyysastetta ja kauniin ruskeaa pintaa. Jos puhelimella nettireseptien selaaminen tuntuu rasvaisilla sormilla inhottavalta, vilkaise alla oleva yksinkertainen resepti, joka on helppo omaksua myöhemminkin käytettäväksi.

Sen sijaan, että pihvi ruskistettaisiin ensin pannulla ja viimeisteltäisiin uunissa, tämä mehukkaan pihvin salaisuus on tehdä homma toisin päin. Hidas paistaminen matalalämpöisessä uunissa ja viimeistely liedellä takaa lopputuloksen, joka ei jätä sinua, ystäviäsi tai pihviä kylmäksi.

Ainesosat

kaksi luutonta naudan fileeselkää (hyvä paksuus on 3,8-4,5 senttimetriä ja paino 450 grammaa palaa kohden)

merisuolaa ja mustapippuria myllystä

ruokalusikallinen öljyä

Lihan valitsemisessa kannattaa olla tarkka, jotta pihvistä saa oikean paksuisen. Naudan fileeselän lisäksi asiansa ajaa naudan välikyljys tai sisäfileen pienemmästä päästä otettu pala, filet mignon.

Jos käytät filet mignonia, osta 900 grammaa keskeltä katkaistua naudan sisäfileettä, ja leikkaa se kotona kahdeksaan palaan. Uunissa filet mignonia tulee paistaa viitisen minuuttia kauemmin kuin fileeselkää tai välikyljystä. Filet mignonin ja muiden vähärasvaisten lihojen paistamisessa pannulle tulee paistoa varten lisätä yksi lisäruokalusikallinen öljyä.

Valmistus

Aseta ritilä keskelle uunia, ja lämmitä se 135 asteeseen. Taputtele lihapalat kuivaksi paperilla ja leikkaa puoliksi, noin 225 gramman painoisiksi pihveiksi. Mausta pinta ripottelemalla sille kauttaaltaan suolaa. Paina kevyesti palojen sivuja saavuttaaksesi noin 4 senttimetrin paksuuden.

Lävistä paksuin pihvi paistomittarilla. Laita pihvit leivinpaperilla päällystetylle uuniritilälle ja siirrä lämpimään uuniin kypsymään. Lämpömittarin näyttäessä 32-35 astetta tai pihvin oltua uunissa 20-25 minuuttia, se on kypsyysasteeltaan puoliraa’an ja mediumin välillä. Jos haluat pihvin kypsyydeksi mediumin, lämpömittarin tulisi näyttää 37–40 asetta ja palan olla uunissa 25–30 minuuttia.

Lämmitä öljy paksupohjaisessa paistinpannussa savuamispisteeseen. Aseta kaksi pihviä pannulle ja ruskista niiden pintaa kauniin väriseksi ja rapeaksi noin 1,5–2 minuuttia. Käännä tänä aikana pihvit pihdeillä kertaalleen kyljelleen, jotta rasva jakautuu tasaiseksi – tässä kohtaa huomaat myös, mikäli pannusi on liian kuuma ja pihvisi vaarassa palaa. Kun ensimmäinen puoli on valmis, käännä pihvit ylösalaisin ja ruskista toiselta puolelta 2–2,5 minuuttia. Siirrä ne metalliselle ritilälle, ja laske paistinpannun lämpötilaa keskitasolle. Käännä pihvit kyljilleen. Pidä paloja vierekkäin ja aseta takaisin paistinpannulle. Ruskista kauttaaltaan noin 1,5 minuuttia. Toista jäljelle jääneille kahdelle pihville.

Aseta paistetut pihvit uuniritilälle jäähtymään ja anna niiden levätä kevyesti foliolla peitettyinä kymmenen minuuttia. Valmista tällä välin haluamasi kastike paistorasvaa hyödyntäen.

Nosta pihvit lautasille, lusikoi niiden päälle kastiketta ja pyöräytä pippuria. Tarjoile välittömästi.

Lähde: PopSugar

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Lihapata 20 minuutissa? Tällä supernopealla reseptillä onnistut!Tämän jälkeen et enää osta kaupan valmisjauhelihaa!Suomalaiset tekevät emämokan uunilohen valmistuksessa – nerokas keino tekee siitä täydellisen mehevääPihvistä mehevä älyttömän helposti: Joko olet kokeillut "käänteistä paistotekniikkaa"?Täydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”? Täydellinen naudanpaisti
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • ti18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 22.11.18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • 20.11.10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää