Täydellisen mehukkaan pihvin paisto-ohje – yllättävä kikka vie kielen mennessään

pihvi pannulla
Shutterstock

Monen katse kääntyy ravintolan ruokalistalla pihviosastolle, mutta miten tasokkaan pihvin saisi kokattua myös kotona?

Itse tehtyyn pihviin voi olla vaikea saada sopivaa kypsyysastetta ja kauniin ruskeaa pintaa. Jos puhelimella nettireseptien selaaminen tuntuu rasvaisilla sormilla inhottavalta, vilkaise alla oleva yksinkertainen resepti, joka on helppo omaksua myöhemminkin käytettäväksi.

Sen sijaan, että pihvi ruskistettaisiin ensin pannulla ja viimeisteltäisiin uunissa, tämä mehukkaan pihvin salaisuus on tehdä homma toisin päin. Hidas paistaminen matalalämpöisessä uunissa ja viimeistely liedellä takaa lopputuloksen, joka ei jätä sinua, ystäviäsi tai pihviä kylmäksi.

Ainesosat

kaksi luutonta naudan fileeselkää (hyvä paksuus on 3,8-4,5 senttimetriä ja paino 450 grammaa palaa kohden)

merisuolaa ja mustapippuria myllystä

ruokalusikallinen öljyä

Lihan valitsemisessa kannattaa olla tarkka, jotta pihvistä saa oikean paksuisen. Naudan fileeselän lisäksi asiansa ajaa naudan välikyljys tai sisäfileen pienemmästä päästä otettu pala, filet mignon.

Jos käytät filet mignonia, osta 900 grammaa keskeltä katkaistua naudan sisäfileettä, ja leikkaa se kotona kahdeksaan palaan. Uunissa filet mignonia tulee paistaa viitisen minuuttia kauemmin kuin fileeselkää tai välikyljystä. Filet mignonin ja muiden vähärasvaisten lihojen paistamisessa pannulle tulee paistoa varten lisätä yksi lisäruokalusikallinen öljyä.

Valmistus

Aseta ritilä keskelle uunia, ja lämmitä se 135 asteeseen. Taputtele lihapalat kuivaksi paperilla ja leikkaa puoliksi, noin 225 gramman painoisiksi pihveiksi. Mausta pinta ripottelemalla sille kauttaaltaan suolaa. Paina kevyesti palojen sivuja saavuttaaksesi noin 4 senttimetrin paksuuden.

Lävistä paksuin pihvi paistomittarilla. Laita pihvit leivinpaperilla päällystetylle uuniritilälle ja siirrä lämpimään uuniin kypsymään. Lämpömittarin näyttäessä 32-35 astetta tai pihvin oltua uunissa 20-25 minuuttia, se on kypsyysasteeltaan puoliraa’an ja mediumin välillä. Jos haluat pihvin kypsyydeksi mediumin, lämpömittarin tulisi näyttää 37–40 asetta ja palan olla uunissa 25–30 minuuttia.

Lämmitä öljy paksupohjaisessa paistinpannussa savuamispisteeseen. Aseta kaksi pihviä pannulle ja ruskista niiden pintaa kauniin väriseksi ja rapeaksi noin 1,5–2 minuuttia. Käännä tänä aikana pihvit pihdeillä kertaalleen kyljelleen, jotta rasva jakautuu tasaiseksi – tässä kohtaa huomaat myös, mikäli pannusi on liian kuuma ja pihvisi vaarassa palaa. Kun ensimmäinen puoli on valmis, käännä pihvit ylösalaisin ja ruskista toiselta puolelta 2–2,5 minuuttia. Siirrä ne metalliselle ritilälle, ja laske paistinpannun lämpötilaa keskitasolle. Käännä pihvit kyljilleen. Pidä paloja vierekkäin ja aseta takaisin paistinpannulle. Ruskista kauttaaltaan noin 1,5 minuuttia. Toista jäljelle jääneille kahdelle pihville.

Aseta paistetut pihvit uuniritilälle jäähtymään ja anna niiden levätä kevyesti foliolla peitettyinä kymmenen minuuttia. Valmista tällä välin haluamasi kastike paistorasvaa hyödyntäen.

Nosta pihvit lautasille, lusikoi niiden päälle kastiketta ja pyöräytä pippuria. Tarjoile välittömästi.

Lähde: PopSugar

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja