Monen katse kääntyy ravintolan ruokalistalla pihviosastolle, mutta miten tasokkaan pihvin saisi kokattua myös kotona?
Itse tehtyyn pihviin voi olla vaikea saada sopivaa kypsyysastetta ja kauniin ruskeaa pintaa. Jos puhelimella nettireseptien selaaminen tuntuu rasvaisilla sormilla inhottavalta, vilkaise alla oleva yksinkertainen resepti, joka on helppo omaksua myöhemminkin käytettäväksi.
Sen sijaan, että pihvi ruskistettaisiin ensin pannulla ja viimeisteltäisiin uunissa, tämä mehukkaan pihvin salaisuus on tehdä homma toisin päin. Hidas paistaminen matalalämpöisessä uunissa ja viimeistely liedellä takaa lopputuloksen, joka ei jätä sinua, ystäviäsi tai pihviä kylmäksi.
Ainesosat
kaksi luutonta naudan fileeselkää (hyvä paksuus on 3,8-4,5 senttimetriä ja paino 450 grammaa palaa kohden)
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
ruokalusikallinen öljyä
Lihan valitsemisessa kannattaa olla tarkka, jotta pihvistä saa oikean paksuisen. Naudan fileeselän lisäksi asiansa ajaa naudan välikyljys tai sisäfileen pienemmästä päästä otettu pala, filet mignon.
Jos käytät filet mignonia, osta 900 grammaa keskeltä katkaistua naudan sisäfileettä, ja leikkaa se kotona kahdeksaan palaan. Uunissa filet mignonia tulee paistaa viitisen minuuttia kauemmin kuin fileeselkää tai välikyljystä. Filet mignonin ja muiden vähärasvaisten lihojen paistamisessa pannulle tulee paistoa varten lisätä yksi lisäruokalusikallinen öljyä.
