Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä tekee uunilohesta täydellisen mehevää – varo valmistusmokaa!

Miten tehdään täydellistä uunilohta? Lue vinkit!
Miten tehdään täydellistä uunilohta? Lue vinkit!Shutterstock
Julkaistu 06.01.2016 18:03

MTV LIFESTYLE

Uunilohi on yksi suomalaisten suosituimmista arkiruoista, mutta miten siitä saa valmistettua mahdollisimman mehevää ja hyvää? Näin teet täydellistä uunilohta.

Hiljaa hyvä tulee -sääntö pätee myös mehevän uunilohen valmistamiseen. Täydellisen mehevä lohi paistuu uunissa alhaisessa lämpötilassa ja maltilla. Jos paistat lohen liian lämpimässä, tulee kalasta helposti kuivaa,

Täydellinen uunilohi paistuu matalassa lämpötilasta

Perinteinen, suomalaisille tuttu uunilohi kokonaisesta lohifileestä valmistuu noin 180-asteisessa uunissa. Kala on juuri sopiva kypsää usein noin puolen tunnin paistamisen jälkeen – tai silloin kun sen sisälämpötila on 56 astetta. Käytä apunasi lihalämpömittaria. Voit jättää lohen tätäkin raaemmaksi, jos pidät punertavasta lohesta.

Jos lohesta haluaa mahdollisimman mehukasta, kannattaa se paistaa vieläkin alhaisemmassa lämpötilassa – ilman suolaa. Kaikkein mehukkain uunilohi kypsyy uunissa 100 asteessa noin tunnin ajan.

Tarkkana lohipalojen kanssa

Jos paistat kokonaisen fileen sijaan lohenpaloja, kannattaa uuni säätää entistä alhaisemmalle lämpötilalle.

Koska palat ovat kokonaista lohifilettä huomattavasti pienempiä, ei niitä kannata kuivumisen välttämiseksi paistaa yli 150 asteessa. Mehukkaan lopputuloksen lohenpaloista saa paistamalla niitä uunin keskitasolla noin 15–20 minuutin ajan juuri 150 asteessa.

Lisää aiheesta:

Takuuvarmasti mehevää uunilohta! Näin kala kannattaa aina valmistaaTakuuvarma tapa mehevään uuniloheen – näin se kannattaa tehdä! Mehevä uunilohi on yhdestä tärkeästä seikasta kiinni – mönkään menee ja pahasti, jos teet tämän paistovirheenTeetkö uunilohen väärin? Varmin tapa pilata koko homma – "kala on jo ihan kuollut"Takuuvarma tapa saada aina hyvää uunilohtaMiten uunilohesta saa täydellisen mehevää? Noudata simppeliä sääntöä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä