Kermaisen täyteläinen, paahdetuista valkosipuleista tehty keitto auttaa vahvistamaan vastustuskykyä ja hellii jokaisen kynsilaukan ystävän makuhermoja. Päälle ripoteltu parmesaani kruunaa talvisen ruuan.
Valkosipulilla on runsaasti terveellisiä ominaisuuksia. Vanha kansa on lääkinnyt sillä perinteisesti erilaisia vaivoja, kuten tulehduksia ja vilustumisia. Myös tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet valkosipulin erilaisten yhdisteiden olevan terveyttä edistäviä.
Tämä valkosipulikeitto ei ole kuitenkaan vain terveellistä, vaan myös erittäin herkullista. Kuohukerma ja parmesaani tekevät sopasta täysin salonkikelpoista. Se sopiikin loistavasti esimerkiksi alkupalaksi tai paremmaksi arkiruuaksi.
Kermainen valkosipulikeitto
Ainekset:
Noin 3 valkosipulia eli 26 kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
5 dl silputtua sipulia
1,5 tl tuoretta timjamia
2 valkosipulia eli 18 kuorittua kynttä
8 dl kanalientä
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl parmesaaniraastetta
sitruunaviipaleita tarjoiluun
