Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisen kermainen ja terveellinen keitto: Torjuu flunssaa ja lämmittää pakkasella

Valkosipulit ovat terveellisiä ja herkullisia.
Valkosipulit ovat terveellisiä ja herkullisia.
Julkaistu 08.02.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Kermaisen täyteläinen, paahdetuista valkosipuleista tehty keitto auttaa vahvistamaan vastustuskykyä ja hellii jokaisen kynsilaukan ystävän makuhermoja. Päälle ripoteltu parmesaani kruunaa talvisen ruuan.

Valkosipulilla on runsaasti terveellisiä ominaisuuksia. Vanha kansa on lääkinnyt sillä perinteisesti erilaisia vaivoja, kuten tulehduksia ja vilustumisia. Myös tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet valkosipulin erilaisten yhdisteiden olevan terveyttä edistäviä.

Tämä valkosipulikeitto ei ole kuitenkaan vain terveellistä, vaan myös erittäin herkullista. Kuohukerma ja parmesaani tekevät sopasta täysin salonkikelpoista. Se sopiikin loistavasti esimerkiksi alkupalaksi tai paremmaksi arkiruuaksi.

Kermainen valkosipulikeitto

Ainekset:

Noin 3 valkosipulia eli 26 kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
5 dl silputtua sipulia
1,5 tl tuoretta timjamia
2 valkosipulia eli 18 kuorittua kynttä
8 dl kanalientä
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl parmesaaniraastetta
sitruunaviipaleita tarjoiluun

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Leikkaa sipuleista laet eli kynsien kärjet pois. Laita 3 valkosipulia pieneen uuninkestävään vuokaan. Pirskota niiden päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja pippuria.

2. Peitä vuoka foliolla ja paista kunnes valkosipulit ovat kullanruskeita, eli noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Valkosipulinkynnet irtoavat kuoristaan kuin itsestään, kun niitä puristaa. Laita kuoritut ja kypsät kynnet sivuun.

3. Sulata voi suuri pohjaisessa kattilassa. Lisää sipulisilppu ja timjami. Paista niitä keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Laita pannulle uunissa paahdetut kynnet sekä raa’at kynnet ja paista kolme minuuttia.

4. Kaada kanaliemi pannulle varovasti ja hauduta noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki valkosipulinkynnet ovat pehmeitä.

5. Soseuta sipulit sauvasekoittimella, kunnes keitto on tasaisen samettista. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

6. Tarjoile keitto lämpimänä. Ripottele jokaisen annoksen päälle parmesaania ja purista halutessasi yhden sitruunalohkon mehu.

Lähde: Epicurious

***

3:16Valkosipuli-kinkkupasta

Lisää aiheesta:

Sipulikeitto – se Pirjon paras ohjeHelppo broileriruoka, josta ei makua puutu – tätä 12 valkosipulinkynnen reseptiä on pakko kokeilla!Perunaruoka, jonka maku nostaa kyyneleet silmiin – voiko tämän herkullisempaa enää olla? Punaviinissä haudutetut possunposket grand-mèrePitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'aProvencelainen häränhäntäpata ja polenta-tomaattikakku
ValkosipuliValkosipuliSipulikeittoKeitotKasviskeittoKasvisruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Valkosipuli
  • 25.01.202411:11
    Ruoka

    Pilkotko vai puristatko valkosipulin? Tällainen vaikutus valinnalla on makuun

  • 24.11.202308:32
    Ruoka

    Testissä TikTokin suosittu valkosipulikikka – elämää helpottava vai sittenkin typerä?

  • 15.01.202312:55
    Ruoka

    Täydellinen lohturuoka syntyy vaivattomasti – Harri Syrjänen ylistää valkosipulipastaansa: "Jo liian helppo"

  • 27.08.202217:25
    Ruoanlaitto

    Aikaa säästävä valkosipuliniksi: Voit unohtaa pilkkomisen jopa vuodeksi!

  • 05.02.202217:56
    Ruoka

    Valmispizzataikinasta voi leipoa myös sämpylöitä: Testasimme koukuttavan helpon ohjeen