Täydellisen jauhelihakastikkeen salainen raaka-aine – lisää tätä "ihan ripaus vain"!

shutterstock_254343298
Sokeri tuo yllättävää lisämakua perinteiseen jauhelihakastikkeeseen. Shutterstock

Huippukokki muistuttaa jauhelihakastikkeen tärkeästä raaka-aineesta, jota harva tulee lisänneeksi perinteiseen suomalaiseen arkiruokaan

Ravintola Demon ja Ravintola Groteskin perustaja Teemu Aura vinkkasi Makuja.fi:lle Pienen Sokeritehtaan avajaistilaisuudessa Helsingissä, että tiettyyn perinneruokaan kannattaisi aina lisätä ripaus sokeria.

– Ei sitä kuitenkaan hirveästi kannata lisätä. Ihan ripaus vain! Aura vinkkaa.

Sokeri tuo jauhelihakastikkeeseen vastapainoa

Aura muistuttaa, että tomaatti ja sokeri ovat erityisen sopiva makupari. Tästä syystä useimpiin tomaattia sisältäviin ruokiin – tomaattikastikkeesta tomaatti-sipulisalaattiin – kannattaakin lisätä aavistus sokeria.

– Sokeri tuo makeutta ruokiin ja se toimii aika hyvin myös siten, että se tuo kastikkeeseen vastapainoa, Aura kertoo.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.