Täydellisen jauhelihakastikkeen salainen raaka-aine – lisää tätä "ihan ripaus vain"!
Huippukokki muistuttaa jauhelihakastikkeen tärkeästä raaka-aineesta, jota harva tulee lisänneeksi perinteiseen suomalaiseen arkiruokaan
Ravintola Demon ja Ravintola Groteskin perustaja Teemu Aura vinkkasi Makuja.fi:lle Pienen Sokeritehtaan avajaistilaisuudessa Helsingissä, että tiettyyn perinneruokaan kannattaisi aina lisätä ripaus sokeria.
– Ei sitä kuitenkaan hirveästi kannata lisätä. Ihan ripaus vain! Aura vinkkaa.
Sokeri tuo jauhelihakastikkeeseen vastapainoa
Aura muistuttaa, että tomaatti ja sokeri ovat erityisen sopiva makupari. Tästä syystä useimpiin tomaattia sisältäviin ruokiin – tomaattikastikkeesta tomaatti-sipulisalaattiin – kannattaakin lisätä aavistus sokeria.
– Sokeri tuo makeutta ruokiin ja se toimii aika hyvin myös siten, että se tuo kastikkeeseen vastapainoa, Aura kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa