Täydellinen resepti: Salaatti, jonka maku vain paranee jääkaapissa

Lehtikaalisalaatti
Shutterstock

Cashew-lime-salaattipohjan maku vain paranee jääkaapissa, usko tai älä!

Teet aamulla itsellesi rapsakan salaatin, mutta lounasaikaan se on jo nuhistunut jääkaapin ja muovipurkin ansiosta. Ongelma on tuttu monelle työläiselle, mutta tämän Bon appétit -sivuston cashew-lime-salaattipohjan maku vain paranee jääkaapissa.

Lisää päälle makusi mukaan proteiinilähde kuten lihaa, kalaa tai kanaa ja hiilihydraatteja, kuten täysjyväpastaa tai riisiä, jotta salaatista tulee riittävän ruokaisa ateriaksi. 

Täydellinen salaattipohja lounaalle:

(4 annosta)

Noin viisi runsasta kourallista vihreää, kuten lehtikaalia, rucolaa ja pinaattia
2,5 dl suolaamattomia cashew-pähkinöitä
4 rkl pecorino- tai parmesan-lastuja
1 öljyssä oleva anjovisfilee pieneksi hakattuna
2 rkl tuoretta limen mehua
0,3 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Päälle pecorino- tai parmesan-lastuja oman maun mukaan.

1. Huuhtele salaatit ja revi ne pieneksi

2. Valmista kastike: Laita tehosekoittimeen puolet pähkinöistä, puolet juustolastuista ja 3 ruokalusikallista vettä ja sekoita sileäksi, pehmeäksi tahnaksi. Lisää vettä, mikäli tarpeen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään. 

3. Laita silputtu anjovisfile, oliiviöljy, lime-mehu, ripaus pippuria ja loput juustolastut suureen kulhoon. Mausta ripauksella suolaa. 

4. Pilko loput pähkinät ja lisää ne valitsemiesi vihreiden mukana kulhoon. Sekoita kevyesti, jotta ainekset sekoittuvat. 

5. Kun tarjoilet, laita aluksi hieman pähkinätahnaa lautasen tai lounaskulhon pohjalle, aseta päälle vihersalaatti ja ripottele päälle juustolastuja. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat