Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen resepti: Salaatti, jonka maku vain paranee jääkaapissa

Shutterstock
Julkaistu 11.09.2016 08:03

MTV LIFESTYLE

Cashew-lime-salaattipohjan maku vain paranee jääkaapissa, usko tai älä!

Teet aamulla itsellesi rapsakan salaatin, mutta lounasaikaan se on jo nuhistunut jääkaapin ja muovipurkin ansiosta. Ongelma on tuttu monelle työläiselle, mutta tämän Bon appétit -sivuston cashew-lime-salaattipohjan maku vain paranee jääkaapissa.

Lisää päälle makusi mukaan proteiinilähde kuten lihaa, kalaa tai kanaa ja hiilihydraatteja, kuten täysjyväpastaa tai riisiä, jotta salaatista tulee riittävän ruokaisa ateriaksi. 

Täydellinen salaattipohja lounaalle:

(4 annosta)

Noin viisi runsasta kourallista vihreää, kuten lehtikaalia, rucolaa ja pinaattia
2,5 dl suolaamattomia cashew-pähkinöitä
4 rkl pecorino- tai parmesan-lastuja
1 öljyssä oleva anjovisfilee pieneksi hakattuna
2 rkl tuoretta limen mehua
0,3 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Päälle pecorino- tai parmesan-lastuja oman maun mukaan.

1. Huuhtele salaatit ja revi ne pieneksi

2. Valmista kastike: Laita tehosekoittimeen puolet pähkinöistä, puolet juustolastuista ja 3 ruokalusikallista vettä ja sekoita sileäksi, pehmeäksi tahnaksi. Lisää vettä, mikäli tarpeen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään. 

3. Laita silputtu anjovisfile, oliiviöljy, lime-mehu, ripaus pippuria ja loput juustolastut suureen kulhoon. Mausta ripauksella suolaa. 

4. Pilko loput pähkinät ja lisää ne valitsemiesi vihreiden mukana kulhoon. Sekoita kevyesti, jotta ainekset sekoittuvat. 

5. Kun tarjoilet, laita aluksi hieman pähkinätahnaa lautasen tai lounaskulhon pohjalle, aseta päälle vihersalaatti ja ripottele päälle juustolastuja. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Bon appétit

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen caesarsalaatti"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleVegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruokaHurjan monipuolinen proteiinipommi: "Sopii lounaaksi tai vaikka illanistujaisiin"Perunapizza - helppo, hauska ja nopeaSalaatti punaisten papujen ja avokadon kera
LounasKaalisalaattiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Lounas
  • 7.9.09:43
    Ruoka

    Syötkö ruoan aina tietyssä järjestyksessä? Voi olla merkitystä terveyden kannalta

  • 13.8.07:02
    Ruoka

    Koululaisten suosikkiruoat ovat klassikkoja – rehtorin tuikkukuppikikka sai lounaan maistumaan kaikille

  • 23.4.07:43
    Ruoka

    Valitsetko lounaaksi liharuoan? "Rahalle enemmän vastinetta", uskovat suomalaiset

  • 21.08.202413:56
    Arkiruoka

    Jennin tortillavuoka valmistuu 20 minuutissa: "Syömistä riittää useammalle päivälle"

  • 25.05.202413:05
    Työelämä

    Hinnannousu ei pelästyttänyt lounasetuilijoita