Vietimme viikonlopun vaimon veljen luona. Luvassa oli etukäteen varsin jännittävä haaste, kokata lankomiehen ampumaa metsoa. Riistalinnut ovat raaka-aineena kaikkein kuumottavin, koska yleensä ne vedetään ylikypsän kuivaksi ja usein syöjien joukosta löytyy tipun ampuja. En halua miettiä sitä kaikkea vaivaa ja onnistumisen tunnetta tilanteessa, jossa joku dorka kokkaa saaliin syömäkelvottomaksi. (Lukaise ajatuksiani aiheesta lisää.)
Googlailin ohjetta pitkään enkä löytänyt sopivaa valmiiksi pilkotuille, luuttomille paloille. Huusin apuun somen ja yllättäen sainkin nopsaan roppakaupalla vinkkejä aina huippukokista metsästäjiin ja heidän apukokkeihinsa.
Metsoresepti ei koskettane montaa ihmistä arjen keskellä, mutta koska simppeliä reseptiä täydelliseen ja nopeaan metsonrintaan ei netistä löytynyt, tehdään sellainen itse. Jos vaikka siitä olisi hädän hetkellä joillekin apua. Tästä yksinkertaisesta ohjeesta kiitän erityisesti Rikua, jonka riistasafkakuvia jään tuijottamaan Facebookissa tämäntästä. Metson maku on niin tyylikäs, että suola ja pippuri riittävät mausteeksi. Riistan makua täydellinen määrä.



