Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen lopputulos joka kerta: Ainoa lohkoperunoiden resepti, joka sinun tulee osata!

Päältä rapeat ja sisältä mehevät lohkoperunat syntyvät uunissa kuin itsestään.
Päältä rapeat ja sisältä mehevät lohkoperunat syntyvät uunissa kuin itsestään.Shutterstock
Julkaistu 24.02.2018 08:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Monissa resepteissä lohkoperunat ja ranskalaiset suositellaan paistettavaksi upporasvassa, mutta tämä ei ole välttämättömyys. Rapea lopputulos on mahdollista saada aikaan myös uunissa paistamalla.

Moni meistä rakastaa ranskalaisia ja lohkoperunoita paitsi niiden herkullisuuden, myös niiden tuttuuden vuoksi. Vierailitpa sitten lähiravintolassasi tai kaukomailla, perunoiden rapeuteen ja vastustamattomaan tuoksuun voit aina luottaa. 

Jos et ole vielä tähän mennessä päässyt kotikeittiössäsi yhtä hyvään lopputulokseen, et ole vielä kokeillut tätä nerokasta valmistustapaa, jolla saat perunoista ravintolatasoista herkkua ilman friteerauskeitintä tai uppopaistamista. Tämä resepti ei myöskään vaadi monimutkaisia ja aikaa vieviä valmistusmetodeja; tarvitset vain perunoita, oliiviöljyä ja suolaa.  

Pienikin määrä öljyä ja suolaa riittää

Alkuperäisessä reseptissä luotetaan Yukon Gold -perunalajikkeeseen, mutta esimerkiksi Rosamunda- tai puikulaperunat sopivat tähän reseptiin loistavasti.

Yukon Gold peruna
Yukon Gold -perunalajike tunnetaan ohuesta ja sileästä kuorestaan.Shutterstock

Leikkaa perunat samankokoisisi lohkoiksi ja asettele lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sivele perunalohkot pienellä määrällä oliiviöljyä ja paista uunissa noin 200 asteessa, kunnes perunat ovat saaneet väriä ja muuttuneet rapeiksi. 

Ripottele valmiiden ranskalaisten päälle hieman suolaa. Voit maustaa perunat vaihtelun vuoksi myös kuivatuilla yrteillä. Lopputuloksena edessäsi on päältä todella rapeita, mutta sisältä ihanan pehmeitä perunalohkoja.

LUE MYÖS: Älä missään nimessä mikrota! Näin saat edellispäivän ranskalaiset maistumaan herkullisilta

Suolaa ja öljyä ei tarvita suuria määriä, joten näiden perunoiden voidaankin sanoa olevan melko terveellistä purtavaa. 

Lähde: TheKitchn

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Annin testissä selvisi paras kikka rapeisiin ranskalaisiin uunissa Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Kokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeenTyypillisimmät mokat uuniperunoiden valmistuksessa – yksi tärkeä työvaihe unohtuu monelta Uuniperunat lautaselle minuuteissa? Tällä superhelpolla kikalla onnistut! Tässä ne ovat: Maailman parhaat ranskanperunat – Michelin-kokin kikka, joka onnistuu sinultakin!
RuoanlaittoPerunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?