Unohda valmiskastikkeet, tämä maidoton karamellikastike on jokaisen herkuttelijan mieleen!
Suolakaramellikastike
7 rkl kookossokeria
7 rkl kylmää vettä
120 ml kookosmaitoa
¼ teelusikallista vanilliinisokeria
hyppysellinen suolaa
Lisää kattilaan kookossokeri ja vesi. Kiehauta ja anna kuplia 2-3 minuuttia.
Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin.
Anna kastikkeen jähmettyä hiljalleen miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä, lisää vanilliinisokeri ja suola. Sekoita hyvin.
Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä.
Karamellikastike säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.
Lähde: My fussy eater
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.