Täydellinen lisuke jäätelölle tai vaikka aamupalalle: Vie kielen mennessään!
Unohda valmiskastikkeet, tämä maidoton karamellikastike on jokaisen herkuttelijan mieleen!
Suolakaramellikastike
7 rkl kookossokeria
7 rkl kylmää vettä
120 ml kookosmaitoa
¼ teelusikallista vanilliinisokeria
hyppysellinen suolaa
Lisää kattilaan kookossokeri ja vesi. Kiehauta ja anna kuplia 2-3 minuuttia.
Lisää kookosmaito ja sekoita hyvin.
Anna kastikkeen jähmettyä hiljalleen miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä, lisää vanilliinisokeri ja suola. Sekoita hyvin.
Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin ja anna jäähtyä.
Karamellikastike säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.
Lähde: My fussy eater
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan