Täydellinen lisä ruokavalioosi: Sisältää proteiinia ja vähentää näläntunnetta

Pekaanipähkinät
Shutterstock

Pähkinät ovat tänä päivänä suosittuja ja niitä on helppo lisätä erilaisiin salaatteihin, välipaloihin ja lämpimiin ruokiin. Tiesitkö, millaisia laihduttajille otollisia erityisominaisuuksia nimenomaan pekaanipähkinöillä on?

Pekaanipähkinät ovat laihduttajalle erityisen sopivaa herkkua, sillä ne sisältävät paljon proteiinia ja pitävät nälän loitolla erityisen pitkään. Pekaanipähkinät ovat myös hyvin vitamiinipitoisia – monien muiden pähkinöiden tapaan.

Proteiinia ja kuitua

Pekaanipähkinöissä on sataa grammaa kohden proteiinia peräti 9,17 grammaa. Sata grammaa pekaanipähkinöitä sisältää myös 9,6 grammaa ravintokuitua. Pekaanipähkinät pitävät nälän loitolla erityisen hyvin esimerkiksi välipalana.

Vitamiineja ja kivennäisaineita

Pekaanipähkinät sisältävät myös yli 19 vitamiinia ja erilaisia kivennäisainetta. Pekaanipähkinöissä on muun muassa E-vitamiinia, sinkkiä, magnesiumia, kaliumia, mangaania, B-ryhmän vitamiineja sekä runsaasti antioksidantteja ja kuitua. Pekaanipähkinöissä on myös kolesterolia alentavaa kasvissterolia.

Lähteet: womenshealthmag.com, fatsecret.fi, huippukuntoon.fi

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja