Mainos

Täydellinen laihduttajan aamiainen – pitää nälkää ja saa kilot karisemaan

Reilunkokoinen, proteiinipitoinen aamiainen voi auttaa pudottamaan painoa tehokkaasti, kertoo tuore tutkimus.

Uuden tutkimuksen mukaan erityisesti maitotuotteista löytyvä heraproteiini parantaa kylläisyydentunnetta ja auttaa siten karistamaan kiloja.

Tutkimukseen osallistui 48 kakkostyypin diabetesta sairastavaa ylipainoista henkilöä. Heidän keski-ikänsä oli 59 vuotta. 23 kuukauden ajaksi tutkittavat jaettiin kolmeen ryhmään, joista jokainen söi runsaan aamiaisen, keskikokoisen lounaan ja pienen päivällisen. Aamiaisen sisältö kuitenkin vaihteli ryhmittäin. Kävi ilmi, että aamupalalla heraproteiinia syöneet laihtuivat enemmän kuin muita proteiininlähteitä, kuten kananmunia tai tonnikalaa käyttäneet.

Sen lisäksi, että heraproteiini tuki painonpudotusta, se näytti myös ehkäisevän verensokerin heittelyjä ja pitävän verensokerin kurissa pidemmällä aikavälillä, mikä on tärkeää kakkostyypin diabetesta sairastaville.

– Runsasenerginen ja proteiinipitoinen aamupala, keskikokoinen lounas ja pieni päivällinen on todistetusti toimiva strategia painonpudotukseen, sanoi tutkimusta johtanut Daniela Jakubowicz Tel Avivin yliopistosta.

Lähde: Daily Mail


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja