Täydellinen korvike! Maistuu aivan pekonilta – täynnä ravintoaineita
Pekoni ei ole sydänterveellisin herkku, mutta nyt sille on löytynyt terveellinen korvike.
Tutkijat ovat nimittäin löytäneet merilevän, joka maistuu kypsennettynä aivan pekonille.
Kyseinen merilevälajike, dulse, näyttää läpikuultavalta lehtisalaatilta, mutta sisältää huikean määrän ravintoaineita. Esimerkiksi kaaliin verraten siinä on kaksinkertainen määrä ravintoaineita. Lisäksi kyseinen lajike kasvaa nopeasti.
Lajikkeen löysivät vahingossa toista tutkimusta suorittaessaan Oregonin osavaltionyliopiston tutkijat.
Dulse-levä kasvaa tavallisesti Tyynenmeren ja Atlantin valtameren rannikoilla.
Löydöksen jälkeen tutkijat alkoivat kehittää lajikkeen pohjalta erilaisia reseptejä. Samassa selvisi, että paistettuna merilevä maistui lähes samalta kuin pannulla kypsennetty pekoni.
Pekonin makuisen merilevän kaupallistaminen ei ole vielä lähtenyt liikkeelle, mutta tutkijat ennustavat siitä hittiä erityisesti kasvissyöjien ja vegaanien keskuudessa.
Lähde: The Independent
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje