Täydellinen käyttötapa punajuurille – tätä on pakko kokeilla!
Juuressipsit ovat yhtä koukuttavan herkullisia kuin tavalliset sipsit, mutta kaiken lisäksi ne ovat vielä terveellisiä.
Punajuuri on terveellinen ja herkullinen syksyn satokausituote. Punajuuresta saa herkullista naposteltavaa valmistamalla siitä sipsejä. Sipsit ovat yksinkertaisia ja helppoja tehdä. Ne koukuttavat syömään yhtä pahasti kuin tavalliset sipsit, mutta ovat kaiken lisäksi vielä terveellisiä!
Punajuurisipsit
2 keskikokoista punajuurta, kuorittuna ja viipaloituna
1 rkl öljyä
merisuolaa
Laita punajuuriviipaleet kulhoon ja lisää öljy. Sekoita hyvin, jotta öljy levittyy kauttaaltaan.
Levitä kahdelle uunipellille leivinpaperit. Asettele punajuuriviipaleet pelleille.
Paista 150-asteisessa uunissa 1 tunti. Tarkista punajuurien tilanne puolivälissä. Jos uunisi paistaa epätasaisesti, vaihtele vähän punajuurien paikkoja.
Paista, kunnes sipsit ovat kuivia ja rapeita. Joskus tähän voi mennä jopa yli tunti. Ripottele valmiiden sipsien päälle merisuolaa.
Nauti!
Lähde: Riverford Organic Farmers
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit