Täydellinen käyttötapa mustikoille – tätä kannattaa kokeilla!

shutterstock_146861537
Mustikat ovat nyt parhaimmillaan. Shutterstock

Metsät pullistelevat nyt kypsiä mustikoita. Kannattaa pitää mielessä, että mustikka taipuu helposti myös moneen muuhun kuin klassiseen mustikkapiirakkaan.

Valmista ruokabloggaaja Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptillä herkullista ja raikasta mustikka-kardemummajäätelöä, joka valmistuu ilman jäätelökonetta. Hellapoliisin resepti on virkistävää vaihtelua perinteiselle mustikkapiirakalle.

– Mustikkajäätelö on ihana kesäherkku, joka saa trendikkään maun kardemummasta. Voit kokeilla tätä jäätelöä myös muista marjoista valmistettuna, Hellapoliisi vinkkaa

Hellapoliisin mustikka-kardemummajäätelö

4–6 annosta

5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
100 g mustikoita
1 tl kardemummaa tai maun mukaan
½ dl sokeria
3 munaa
1 dl glukoosisiirappia
1 rkl vaniljasokeria

Koristeeksi:
100 g mustikoita

Vaahdota kuohukerma.

Vatkaa joukkoon tuorejuusto, mustikat, kardemumma ja sokeri.

Vatkaa munat, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri vaahdoksi.

Yhdistä seokset ja vatkaa keskenään. Sekoita lopuksi joukkoon vielä tuoreet tai kohmeiset mustikat kevyesti sekoittaen.

Tarkista maku.

Laita pakastimeen kulhossa ja vatkaa seosta muutaman kerran pakastuksen alkuvaiheessa puolen tunnin välein.

Jäätelö on valmista muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.

Pyöritä palloiksi ja nauti!   

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.