Täydellinen käyttötapa marjoille – tätä on pakko kokeilla!

puolukka
Puolukoista valmistuu yhdessä sokerin ja ruisjauhojen kanssa herkullinen välipala tai jälkiruoka. Shutterstock

Kokeile vain kolme raaka-ainetta vaativan puolukkapöperön reseptiä!

Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan koulun kotitaloustunneille kirjoitetussa Keitämme ja leivomme 2 -kirjassa esitellään suomalaisen klassikkoherkun resepti, johon on helppo hyödyntää kesän ja syksyn marjasatoa.

– Tämän ruoan monet nimitykset kuten tokero, pröysti ja tikkutollo viittaavat siihen, että ruoka on ollut erittäin suosittua, kirjassa todetaan.

VINKKI! Marjapöperö voidaan sekoittaa mistä tahansa marjoista. Aikoinaan puolukka oli Suomessa eniten säilötty marja, ja tästä syystä marjapöperö kantaa nimeä puolukkapöperö. 

Puolukkapöperö

2 dl puolukoita tai 1 dl puolukkasurvosta
1/2 dl sokeria
3/4 dl ruisjauhoja


Survo puolukat kulhossa puukauhalla ja lisää sokeri.

Sekoita siihen ruisjauhot.

Anna pöperön maustua hetken ennen syömistä.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!