Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen käyttötapa marjoille – tätä on pakko kokeilla!

Puolukoista valmistuu yhdessä sokerin ja ruisjauhojen kanssa herkullinen välipala tai jälkiruoka.
Puolukoista valmistuu yhdessä sokerin ja ruisjauhojen kanssa herkullinen välipala tai jälkiruoka.Shutterstock
Julkaistu 09.10.2016 14:01

MTV LIFESTYLE

Kokeile vain kolme raaka-ainetta vaativan puolukkapöperön reseptiä!

Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan koulun kotitaloustunneille kirjoitetussa Keitämme ja leivomme 2 -kirjassa esitellään suomalaisen klassikkoherkun resepti, johon on helppo hyödyntää kesän ja syksyn marjasatoa.

– Tämän ruoan monet nimitykset kuten tokero, pröysti ja tikkutollo viittaavat siihen, että ruoka on ollut erittäin suosittua, kirjassa todetaan.

VINKKI! Marjapöperö voidaan sekoittaa mistä tahansa marjoista. Aikoinaan puolukka oli Suomessa eniten säilötty marja, ja tästä syystä marjapöperö kantaa nimeä puolukkapöperö. 

Puolukkapöperö

2 dl puolukoita tai 1 dl puolukkasurvosta
1/2 dl sokeria
3/4 dl ruisjauhoja


Survo puolukat kulhossa puukauhalla ja lisää sokeri.

Sekoita siihen ruisjauhot.

Anna pöperön maustua hetken ennen syömistä.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.


Lisää aiheesta:

Sadun omenapiirakka on jopa "liian suosittu" – testaa ylistetty somenapiirakkaAnu kertoo, miten tehdään paras omena-kaurapaistos: "Legendaarinen"Marjapiirakka ilman uunia! Voit tehdä mistä tahansa marjoistaHerkullinen puuro syntyy hauduttamalla – kokeile ruispuolukkapuuroa!Paluu menneisyyteen: Aloita aamu tällä superterveellisellä puurolla!Vesimelonille uusi käyttötarkoitus – tätä et ole tullut ajatelleeksi!
MarjatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Marjat
  • 24.9.15:50
    Syöpä

    Suomalaisesta marjasta löytyi jälleen uusi terveysvaikutus – apua jopa syöpiin?

  • 19.9.10:29
    Ruoka

    Älä sulata pakastettuja marjoja jääkaapissa

  • 18.9.10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 16.8.17:28
    Leivonta

    Marjapiirakka, jota kaikki rakastavat – superhelppo valmistaa!

  • 13.8.07:43
    Ruoka

    Kotimaisilla ja ulkomaisilla marjoilla yksi selvä ero – Hanna Partanen muistuttaa riskistä