Täydellinen käyttötapa marjoille – tätä on pakko kokeilla!

puolukka
Puolukoista valmistuu yhdessä sokerin ja ruisjauhojen kanssa herkullinen välipala tai jälkiruoka. Shutterstock

Kokeile vain kolme raaka-ainetta vaativan puolukkapöperön reseptiä!

Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan koulun kotitaloustunneille kirjoitetussa Keitämme ja leivomme 2 -kirjassa esitellään suomalaisen klassikkoherkun resepti, johon on helppo hyödyntää kesän ja syksyn marjasatoa.

– Tämän ruoan monet nimitykset kuten tokero, pröysti ja tikkutollo viittaavat siihen, että ruoka on ollut erittäin suosittua, kirjassa todetaan.

VINKKI! Marjapöperö voidaan sekoittaa mistä tahansa marjoista. Aikoinaan puolukka oli Suomessa eniten säilötty marja, ja tästä syystä marjapöperö kantaa nimeä puolukkapöperö. 

Puolukkapöperö

2 dl puolukoita tai 1 dl puolukkasurvosta
1/2 dl sokeria
3/4 dl ruisjauhoja


Survo puolukat kulhossa puukauhalla ja lisää sokeri.

Sekoita siihen ruisjauhot.

Anna pöperön maustua hetken ennen syömistä.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

0:43

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja