Täydellinen käyttötapa karviaisille – sopii joka ruoan seuraksi

shutterstock_302022581
Shutterstock

Monen pihassa kypsyvät karviaismarjat, joille saattaa olla vaikea keksiä sopivaa käyttötapaa. Poimi Allt om Mat -sivuston resepti, jolla karviaiset muuntuvat monikäyttöiseksi lisukkeeksi!

Karviaiset sopivat happamuutensa vuoksi yllättäen hyvin jälkiruokaherkkujen lisäksi myös suolaisten ruokien seuraksi. Parhaimmillaan kirpsakat karviaiset täydentävät ruoka-annoksen makumaailmaa happamuutensa ansiosta.

Erityisen monikäyttöisen herkun karviaisista saa keittämällä niitä tovin chilin, sokerin, sinapinsiementen, etikan ja suolan kanssa. Jääkaapissa säilytettäviä säilöttyjä karviaisia on helppo annostella arkenakin ruoka-annoksia täydentämään.

Säilötyt karviaiset

1 kilo karviaisia
1 chili
4 dl vettä
4dl sokeria
2 dl valkoviinietikkaa
1 pussi (n. 26 grammaa) ruskeita sinapinsiemeniä
2 tl suolaa

Poista karviaisista kannat ja puhdista marjat.

Poista chilistä siemenet ja hienonna se.

Lisää pataan tai kattilaan chili, vesi, sokeri, valkoviinietikka, sinappi ja suola. Keitä hetki niin, että sokeri ja suola liukenevat seokseen.

Lisää joukkoon karviaiset ja keitä noin minuutin ajan. Anna karviaisten jäähtyä.

Lusikoi karviaiset esimerkiksi keitettyihin lasipurkkeihin ja säilytä purkkeja jääkaapissa.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!