Täydellinen kastike broilerista: Tästä 20 minuutin reseptistä ei makua puutu!
Nyt voit unohtaa kauppojen hintavat ja suolaiset valmiskastikkeet, sillä herkullinen teriyakikastike valmistuu helposti myös kotikeittiössä.
Jos etsit nopeasti valmistuvaa, koko perheelle maistuvaa ruokaa, voit lopettaa etsimisen. Makean mausteiselle teriyakikastikkeella maustettu broileri on nimittäin ruokalaji, joka hurmaa niin syöjänsä kuin valmistajansakin.
Yksinkertaisista raaka-aineista koostuva ruokalaji valmistuu pöytään jopa 20 minuutissa.
Kana Teriyaki (4 annosta)
1 ¼ dl tamarin- tai soijakastiketta
0,5 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa
0,5 dl hunajaa
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
600–700 g luutonta broilerinfileetä
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Lisää tamari/soijakastike, vesi, viinietikka, hunaja, maissitärkkelys, inkivääri ja valkosipuli kulhoon. Sekoita, kunnes maissitärkkelys on sekoittunut joukkoon kunnolla. Siirrä sivuun.
Kuivaa broileri talouspaperilla ja leikkaa paloiksi. Mausta broileri suolalla. Kuumenna öljy laakealla pannulla ja kypsennä broilereita, kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin. Tähän menee noin 5–7 minuuttia.
Lisää kastike pannulle, anna kiehahtaa ja pienennä lämpöä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike on paksuuntunut, noin 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn riisin ja vihannesten kera.
Lähde: TheKitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan