Täydellinen herkku illanistujaisiin – näin hyödynnät vuohenjuuston

Jos illanistujaisiin kaipaa suolaista naposteltavaa, kannattaa poimia ruokabloggaaja Hellapoliisin vuohenjuustopiiraan valmistamiseen.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen suosittelee valmistamaan täydellisesti tarjottavaksi sopivaa vuohenjuustopiirasta niin hienoihin kuin arkisempiinkin juhliin. Suolainen vuohenjuusto sopii erityisen hyvin monien siiderien ja oluiden seuraksi.
– Vuohenjuustopiiras on tyylikäs tarjottava kaikkina vuodenaikoina. Mukavasti mausteinen piiras sopii mainiosti illanistujaisiin tarjottavaksi, Hellapoliisi kertoo.
Hellapoliisin vuohenjuustopiiras
8 annosta
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Täyte:
1 valkosipulinkynsi
4 aurinkokuivattua tomaattia
5–10 vihreää oliivia
100 g Prosciutto kinkkua
150 g vuohenjuustoa
mustapippuria myllystä
paahdettu paprika ruokakermaa tai muuta maustettua ruokakermaa
2 munaa
Nypi voi tai margariini, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija
on noin 24 cm.
Esipaista 200 –asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Hienonna valkosipulinkynsi ja ripottele esipaistetun pohjan päälle.
Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja vihreät oliivit.
Paloittele kinkku ja vuohenjuusto.
Levitä ainekset piirasvuokaan. Sekoita kerma ja munat keskenään.
Kaada seos muiden ainesten päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on kypsä.
Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.
Resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka