Mehevä parsapiirakka on kevään takuuvarma hitti – tällä reseptillä et voi epäonnistua!

HellapoliisinparsapiirakkaÄLÄKÄYTÄ
Parsapiirakka maistuu monessa eri tilaisuudessa. Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Keväinen parsapiirakka maistuu niin juhlissa, brunssilla kuin arkisella iltapalalla. 

Kevään parsakausi on taas käynnistymässä, ja mikä olisikaan herkullisempi tapa juhlistaa kauden alkua kuin mehevä parsapiirakka. Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä piirakka pyöräytetään rasiassa myytävistä suloisista pikkuparsoista, jotka antavat piirakkaan herkullisen maun lisäksi kaunista ulkonäköä.

Jos kaipaat keveään piirakkaan lisää ruokaisuutta, se onnistuu helposti. 

– Voit ripotella parsojen päälle myös rapeiksi paistettuja pekonipaloja, Jaakonen vinkkaa. 

Hellapoliisin parsapiirakka

Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:
½ l vettä
100 g pikkuparsaa
ripaus suolaa
3 dl kuohukermaa
2–3 munaa
100 g juustoraastetta
ripaus suolaa

Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon suola ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille tai käytä pitkänmallista irtopohjavuokaa. Esipaista pohjaa 225-asteessa noin 10 minuuttia.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuparsat ja ripaus suolaa. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta. Laita parsat piirasvuoan pohjalle.

Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää ripaus suolaa. Kaada neste parsojen päälle. Paista piirasta 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!