Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen grilliruoan lisuke – kokeile tv-kokin helppoa huippureseptiä uusilla perunoilla

Lehtikuva
Julkaistu 11.06.2017 14:00

MTV LIFESTYLE

Huomenta Suomen Makujen aamu -ruokaohjelman kokki ja ruokabloggaaja Nanna Rintala syö kauden ensimmäiset perunat sellaisenaan, mutta ei pelkää jalostaa niistä myöhemmin kesällä herkullisia perunalisäkkeitä.

Kokeile valmistaa uunissa Kaikki äitini reseptit -blogia pitävän kokin syntisen maukkaita murskattuja perunoita. Mausta pellillinen suosikki mausteillasi ja kuorruta koko komeus juustolla. Tarjoile perunat esimerkiksi kalan tai grilliruoan kanssa.

Murskatut perunat

Ainekset:

perunoita
lempimausteita ja yrttejä
suolaa
voita
juustoraastetta

Laita uuni 220 asteeseen. Keitä puhdistetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa talouspaperin tai keittiöpyyhkeen alla hetken.

Asettele perunat uunipellin päälle ja murskaa esimerkiksi kauhan tai perunanuijan avulla littanoiksi. Ripottele päälle suolaa, mausteita ja yrttejä. Laita päälle vielä voita ja juustoraastetta.

Paista perunapellillistä uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Tarjoa perunat vaikka grilliruuan lisäkkeenä. Nauti! 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Krossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohjeRuskistettu voi ja perunatRapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestäänTätä reseptiä on pakko kokeilla! Uudet perunat saavat täydellisen maunTv-kokki vinkkaa: Täydellinen tapa valmistaa uudet perunat – tätä kannattaa kokeilla!Helppo ohje: Näin valmistat varmasti mehukasta kalaa
PerunaSesongitKesäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä