Täydellinen grilliruoan lisuke – kokeile tv-kokin helppoa huippureseptiä uusilla perunoilla

10155752
Lehtikuva

Huomenta Suomen Makujen aamu -ruokaohjelman kokki ja ruokabloggaaja Nanna Rintala syö kauden ensimmäiset perunat sellaisenaan, mutta ei pelkää jalostaa niistä myöhemmin kesällä herkullisia perunalisäkkeitä.

Kokeile valmistaa uunissa Kaikki äitini reseptit -blogia pitävän kokin syntisen maukkaita murskattuja perunoita. Mausta pellillinen suosikki mausteillasi ja kuorruta koko komeus juustolla. Tarjoile perunat esimerkiksi kalan tai grilliruoan kanssa.

Murskatut perunat

Ainekset:

perunoita
lempimausteita ja yrttejä
suolaa
voita
juustoraastetta

Laita uuni 220 asteeseen. Keitä puhdistetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kuumassa kattilassa talouspaperin tai keittiöpyyhkeen alla hetken.

Asettele perunat uunipellin päälle ja murskaa esimerkiksi kauhan tai perunanuijan avulla littanoiksi. Ripottele päälle suolaa, mausteita ja yrttejä. Laita päälle vielä voita ja juustoraastetta.

Paista perunapellillistä uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Tarjoa perunat vaikka grilliruuan lisäkkeenä. Nauti! 

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.