Leikkeletarjotin koostuu monipuolisesti erilaisista makkaroista, leikkeleistä ja lisukkeista. Näin kokoat täydellisen herkkutarjoilun isommallekin porukalle.
Leikkelelautasta kootessa kannattaa suunnata laajan valikoiman ruokakauppaan, tai mahdollisuuksien mukaan jopa lihakauppaan. Leikkeleiden rinnalla maistuvat erilaiset lisukkeet, kuten suolakurkku, leipä, sinappi ja marinoidut kasvikset. Yhdistele rohkeasti lempimakujasi ja luo uusia makuyhdistelmiä.
Kestomakkarat
Kestomakkarat ovat kylmäsavumenetelmällä valmistettuja, yleensä sian- ja naudanlihasta tehtyjä kovia makkaroita. Kestomakkaroita löytyy suuri valikoima meetvursteista erilaisiin pepperoneihin ja salamiin. Leikkelelautaselle kannattaa valita kokonaisina makkaroina myytäviä tuotteita, joista voi siivuttaa haluamansa kokoisia viipaleita. Kestomakkarat ovat leikkelelautasen voimakkaimman makuisia tuotteita, ja lautaselle kannattaakin valita voimakkaasti maustettuja vaihtoehtoja, kuten espanjalaista chorizoa.
Kestomakkaroiden kanssa lasiin kaadetaan täyteläisiä ja aromikkaita punaviinejä,tai vaihtoehtoisesti vaaleaa ale-olutta.
Fileeleikkele
Fileeleikkele, kuten paahtopaisti, tuo leikkelelautaselle lihaisaa rakennetta ja mehevä makua. Fileleikkele valmistuu helposti porsaasta, naudasta tai kanasta. Kypsennä filee oikean lämpöiseksi ja anna jäähtyä täysin kylmäksi. Leikkaa liha aivan ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Leikkelelautaselle voi valita myös muita täyslihaleikkeleitä mielensä mukaan, kuten keittokinkkua.
Juomavalinta riippuu lihalaadusta, mutta suurimmalle osalle lihoista sopivat kevyet ja hapokkaat viinit.