Tavallisesta suodatinkahvista helposti parempaa: Kokeile tätä!

WIener melange kahvi
Valmista kotona itävaltalaistyylinen Wiener Mélange. Shutterstock

Jos haluat aamukahvistasi astetta maistuvampaa, kokeile valmistaa kotona Cafe Mélange itävaltalaiseen tyyliin.

Tämän herkkukahvin valmistamiseen et tarvitse espressokonetta, itse jauhettuja kahvipapuja tai mitään muutakaan monimutkaista. Tavallisesta suodatinkahvistakin voi saada erityisen hyvää, jos teet siitä itävaltalaistyylisen Cafe Mélangen!

VINKKI! Pursotettava valmiskermavaahto sopii kahviin samaan tapaan kuin käsin vatkattu, mutta valmiskermavaahto sulaa nopeammin kahvin pintaan. Kerma kannattaa vatkata itse, mikäli kahvielämyksestä haluaa täydellisen.

Lisää kahviin kermavaahtoa

Monelle kermavaahto osana kahvia on vain ylellisyys, josta ei nautita kuin lomalla, mutta miksei kermavaahtoa voisi lisätä kahvielämystä parantamaan myös silloin tällöin arkena? 

Espressosta ja höyrytetystä maidosta valmistetun italialaisen Wiener Mélangen herkullisuuden salaisuus on se, että juoman päälle lisätään usein myös reilu annos kermavaahtoa. Tästä klassisesta kahvijuomasta voikin hyvin ottaa mallia myös kotikeittiössä, jos haluaa erityisen herkullisen kahvikupillisen.

Viimeisen silauksen itävaltalaiskahville antaa sokeriton kaakaojauhe, jota voi sirotella kermavaahdon päälle halutessaan. Kaakaojauhe tuo kahviin miellyttävän, mokkaisen maun.

Lähteet: Tastingtable.com, paulig.fi

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!