Tavallisesta suodatinkahvista helposti parempaa: Kokeile tätä!
Jos haluat aamukahvistasi astetta maistuvampaa, kokeile valmistaa kotona Cafe Mélange itävaltalaiseen tyyliin.
Tämän herkkukahvin valmistamiseen et tarvitse espressokonetta, itse jauhettuja kahvipapuja tai mitään muutakaan monimutkaista. Tavallisesta suodatinkahvistakin voi saada erityisen hyvää, jos teet siitä itävaltalaistyylisen Cafe Mélangen!
VINKKI! Pursotettava valmiskermavaahto sopii kahviin samaan tapaan kuin käsin vatkattu, mutta valmiskermavaahto sulaa nopeammin kahvin pintaan. Kerma kannattaa vatkata itse, mikäli kahvielämyksestä haluaa täydellisen.
Lisää kahviin kermavaahtoa
Monelle kermavaahto osana kahvia on vain ylellisyys, josta ei nautita kuin lomalla, mutta miksei kermavaahtoa voisi lisätä kahvielämystä parantamaan myös silloin tällöin arkena?
Espressosta ja höyrytetystä maidosta valmistetun italialaisen Wiener Mélangen herkullisuuden salaisuus on se, että juoman päälle lisätään usein myös reilu annos kermavaahtoa. Tästä klassisesta kahvijuomasta voikin hyvin ottaa mallia myös kotikeittiössä, jos haluaa erityisen herkullisen kahvikupillisen.
Viimeisen silauksen itävaltalaiskahville antaa sokeriton kaakaojauhe, jota voi sirotella kermavaahdon päälle halutessaan. Kaakaojauhe tuo kahviin miellyttävän, mokkaisen maun.
Lähteet: Tastingtable.com, paulig.fi
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut