Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tätäkö on tulevaisuuden "lihansyönti"? Testasimme 3D-printattua kasvipohjaista lihaa, joka rantautuu nyt Suomeen

12:46Maistuuko 3D-printattu kasvipohjainen liha samalta kuin aito liha? Testasimme!KATSO VIDEO: Testissä 3D-printattu kasvipohjainen liha: Maistuuko samalta kuin aito liha?
Julkaistu 21.05.2022 09:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruoantuotannon tulevaisuus puhuttaa erityisesti näinä haastavina aikoina maailmassa. Syömmekö tulevaisuudessa yhä enemmän laboratoriossa syntyneitä tuotteita? Testasimme Suomen markkinoille saapuvan uutuuden, 3D-printatun kasvipohjaisen lihan.

Hotelli- ja ravintola-alan Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa esiteltiin Suomen markkinoille saapuva 3D-printattu kasvipohjainen liha.

Kyseessä on kasviperäisten tuotteiden sarja, jossa pyritään jäljittelemään niin lihan makua, tuoksua kuin rakennettakin. Mitään eläinperäistä tuotteissa ei kuitenkaan ole, eivätkä ne sisällä antibiootteja tai kolesterolia.

Voisiko kasvipohjainen tuote korvata tulevaisuudessa kokonaan lihan?

Miltä maistuu täysin kasvipohjainen "flank steak" tai lihapihviä jäljittelevä kasvipohjainen burgeripihvi? Selvitimme, miten ja mistä 3D-printattu kasvipohjainen liha valmistetaan ja miltä se maistuu. Katso video jutun yltä!

Lisää aiheesta:

Huomenta Suomessa testattiin ilmasta valmistettua ruokaa
HK:lta täysin uusi aluevaltaus – lihatalolta tuleekin nyt kauppoihin todellinen yllättäjä: "Tämä ei ole enää mitään Punavuoren hipsterihössötystä"
Tässäkö ratkaisu maailman ruokaongelmiin? Suomalaisyritys valmistaa proteiinia ilmasta: ”On pakko keksiä jotain”
Voisiko hampurilaisketju luopua lihasta? Näin Hesburger vastaa paljon puhuttaneeseen kysymykseen
Kasvispihvi, joka imitoi täydellisesti mehukasta lihaa? Uutuustuote kerää ylistystä maailmalla
Valiolta ennennäkemätön innovaatio – onko tässä nyhtökauran haastaja?
RuokaMTV Uutiset LiveKasvisruokavalioLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:47
    Kasvikset

    Ruokakaupasta voi nyt löytää todella hämmentävän kasviksen

  • Eilen09:43
    Uutisohjelmien aiheet

    Tiesitkö tätä karjalanpiirakoista?

  • pe14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta

  • pe07:55
    Ruokalähettipalvelut

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • to17:22
    Kasvikset

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"