Tätäkö on tulevaisuuden "lihansyönti"? Testasimme 3D-printattua kasvipohjaista lihaa, joka rantautuu nyt Suomeen
Ruoantuotannon tulevaisuus puhuttaa erityisesti näinä haastavina aikoina maailmassa. Syömmekö tulevaisuudessa yhä enemmän laboratoriossa syntyneitä tuotteita? Testasimme Suomen markkinoille saapuvan uutuuden, 3D-printatun kasvipohjaisen lihan.
Hotelli- ja ravintola-alan Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa esiteltiin Suomen markkinoille saapuva 3D-printattu kasvipohjainen liha.
Kyseessä on kasviperäisten tuotteiden sarja, jossa pyritään jäljittelemään niin lihan makua, tuoksua kuin rakennettakin. Mitään eläinperäistä tuotteissa ei kuitenkaan ole, eivätkä ne sisällä antibiootteja tai kolesterolia.
Voisiko kasvipohjainen tuote korvata tulevaisuudessa kokonaan lihan?
Miltä maistuu täysin kasvipohjainen "flank steak" tai lihapihviä jäljittelevä kasvipohjainen burgeripihvi? Selvitimme, miten ja mistä 3D-printattu kasvipohjainen liha valmistetaan ja miltä se maistuu. Katso video jutun yltä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta