Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassikkoruoka, jota ei sovi unohtaa: Yksi parhaista käyttötavoista lihalle

Karjalanpaisti on suomalaisille tuttu klassikkoruoka.
Karjalanpaisti on suomalaisille tuttu klassikkoruoka.Shutterstock
Julkaistu 10.11.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Koska olet viimeksi valmistanut suomalaista klassikkoherkkua, karjalanpaistia? 

Aki Wahlmanin, Pekka Terävän, Pertti Kallioisen ja Hannu Aaltosen tuoreessa Kauppias ja 3 kokkia -keittokirjassa(Foody Allen Oy) paljastetaan herkullisen karjalanpaistin resepti. Tämä herkku sopii erityisen hyvin kylmien ja lumisten iltojen iloksi – ja eri ruhonosat sopivat oivallisesti juuri karjalanpaistiin, sillä ne murenevat hautuessaan pitkään.

Karjalanpaisti

neljälle

600 g karjalanpaistilihaa (Possun lapaa, naudan etuselkää, lampaan potkaa)
2 porkkanaa
2 sipulia
1 tl suolaa
1 rkl maustepippuria (kokonaisia)
1 tl mustapippuria (kokonaisia)
2 laakerinlehteä

Ota karjalanpaistilihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia enenn ruoanvalmistusta. Kuori porkkanat ja sipulit. Lohko sipulit ja leikkaa porkkanat reiluiksi paloiksi. Lado pataan lihapalat, mausteet ja kasvikset kerroksittai. Kaada vettä sen verran, että lihan juuri peittyvät.

Nosta karjalanpaisti noin 200-asteiseen uuniin. Kypsennä ensin yksi tunti enen kantta, jolloin päällimmäiset lihan ruskistuvat. Laske lämpö 175 asteeseen ja hauduta karjalanpaistia vielä noin puolitoista tuntia, kunnes lihat ovat mureita. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella, lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kanssa.

Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hanu aaltonen, Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti5 aineksen herkulliset karitsanpotkat Porsaankylkeä vietnamilaisittainMummosi sen jo tiesi: Tätä legendaarista ruokaa jokaisen suomalaisen pitäisi maistaa Suomalaiskokin reseptistä ei valkosipulia puutu – 40 kynttä samaan pataan!Karjalanpaisti puolukkasurvoksella
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • ke08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos