Mainos
Mainos

Tätä ei uskoisi todeksi: Totuus kolhiintuneiden omenoiden terveyshyödyistä paljastui?

Omenatarhuri Eliza Greenmanin mukaan kovia kokeneet omenayksilöt ovat paitsi mehukkaampia, myös terveellisempiä kuin moitteettomat yksilöt.

Kuvitellaan, että sinulla on kaksi omenaa – toinen on täynnä nirhaumia ja tummuneita kohtia, kun taas toisen pinta on täydellinen ja hurmaavan punainen. Kumman valitset?

Aivan, harva meistä valitsee kovia kokeneen yksilön, mutta puutarhuri Eliza Greenmanin mukaan "rumat" yksilöt ovat todellista terveysruokaa. 

– Uskon, että stressi voi tehdä hedelmästä superhedelmän. 

Greenmanin uskomus ei ole vailla pohjaa, sillä sen tukena on myös tutkittua tietoa.

Vuonna 2010 Ljubljanan yliopisto sai tutkimustuloksia, joiden mukaan nirhaumat ja ruhjeet hedelmässä saivat aikaan korkeamman antioksidanttipitoisuuden. Toinen, vuonna 2011 valmistunut tutkimus puolestaan havaitsi 10–20 prosenttia korkeampia fenoliyhdisteitä kolhiintuneissa hedelmissä. Fenoliyhdisteiden on useissa tutkimuksissa todettu vaikuttavan suotuisasti ihmisen terveyteen. 

Greenman valmistaa omenista siideriä ja on siksi testannut myös hedelmien sokeripitoisuuksia. Hänen mukaansa kolhituissa omenoissa on 2–5 prosenttia enemmän sokeria kuin kauniissa yksilöissä. Kun sokeria on enemmän, siiderissä on myös enemmän paitsi makua, myös alkoholia. 

Mitäpä jos valitsisitkin koriisi seuraavalla kerralla hieman nuhjuisempia yksilöitä?

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja