Taste of Helsinki 2015 -ruokafestivaalin menu julki: Tältä se näyttää!

Taste of Helsinki 2015 Matti Jämsen
Tältä näyttää Matti Jämsénin pop up -ravintolan pääruoka-annos Taste of Helsinki -festivaaleilla 2015.

Kesäkuussa järjestettävä Taste of Helsinki -gourmetfestivaali tarjoilee tänäkin vuonna laajan makupaletin festivaalivieraille.

Vuoden 2015 Taste of Helsinki -tapahtumaan osallistuvat kymmenen huippuravintolaa tarjoavat herkkuja festivaalivieraille kesäkuun alussa. Tapahtumaan odotetaan kymmentä tuhatta hyvän ruoan ja juoman ystävää. Kukin Taste of Helsingin vuoden 2015 ravintola, Bertha, Bröd, Gastrobar Emo, Hoshito, Kaskis, Matti Jämsen Pop Up, Pastor, Ragu, Sinne ja Smakbyn, tarjoavat kolmen ruokalajin maistelumenun. Annoksia ostetaan festivaalialueella ostettavilla markoilla, ja kunkin annoksen hinnaksi muodostuu 5-6 euroa.

Taste of Helsinki on avoinna yleisölle Kansalaistorin Puistossa 11.–14.6.2015 torstaista lauantaihin lounasaikaan kello 11-15 ja päivällisaikaan kello 17-22. Sunnuntaina festivaalin aukioloaika on kello 11-16. Ravintoloiden lisäksi alueella tulee olemaan myös muun muassa Suomen kokkimaajoukkueen vetämä kokkikoulu, uudistunut viinipaviljonki sekä olut- ja samppanjabaarit.

Taste of Helsinki -menu 2015

BERTHA
ruis, possu, sipuli, 5mk
nauta, tilli, kukkakaali ,6mk
possu, suklaa, nauta, 5mk

BRÖD
Sipuli - Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää, 5mk (v)
Härkä - Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää, 6mk
Kirjolohi - ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää, 6mk
Kefiiri - Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää, 5mk

GASTROBAR EMO
Crème Ninon ja mustekalaa, 5mk
Rypsipossun ribsejä ja chipottlea, 6mk
Emon “Tiramisu”, 5mk

HOSHITO
Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono, 5mk
Ginger ja Ginger, Misokastike, 6mk
Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella, 6mk
Avocado Tempura, 5mk (v)

KASKIS
Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike, 6mk
Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja  kevätsipulia, 6mk
Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata, 5mk

MATTI JÄMSEN POP-UP
"Toast skagen", piparjuurta ja kurkkua, 5mk
Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015, 6mk
Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia 6mk (v)
Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan, 5mk

PASTOR
Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger's milk, 5mk
Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia, 6mk
Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia, 6 mk

RAGU
Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa, 6mk
Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa, 6mk
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä, 5mk
Breads&Spreads: 5mk (v)
-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi
-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

SINNE
Haugesund - Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita, 5mk
Gurka - Kylmää kurkku-minttukeittoa, 5mk (v)
Wallenberg - Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita, 6mk
Porvoo-HKI - Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia, 5mk

SMAKBYN
Miedosti haudutettua ahventa ja siian mätiä, kesäsalaattia ja tillimajoneesia, 5mk
Ahvenanmaalaista karitsaa, juureksia ja pekonia, kermaista timjamikastiketta ja villisipuliöljyä, 6mk
Smakbyn vaniljavanukasta, suklaata ja omenahilloketta maustettu oman tislaamomme juomilla, 5mk

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!