Taste of Helsinki julkaisi kesän menut: Katso tästä huippuravintoloiden ruokalistat!

Taste_Of_Hki_AITO-5
Taste of Helsinki -festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Ville Malja 2013

Ruokafestivaali Taste of Helsinki järjestetään tuttuun tapaan Helsingin Kansalaistorilla 15.-18. kesäkuuta. Festivaali on nyt julkaissut kesän menut. 

Tämän vuoden Taste of Helsinki -menu on jälleen kerran makujen ilotulitusta. Kotimaisten raaka-aineiden, etnisten vivahteiden ja pähkinäisten aromien lisäksi ravintolat tarjoavat runsaasti kasvisruokaa vallitsevan trendin mukaisesti.

Tänä vuonna mukana ovat vanhat tutut Bistro O Mat, Grön, Pastor ja Toca. Uusina tulokkaina nähdään Helsingin ravintolat Passio, Savoy ja Shelter, turkulainen Ludu, tallinnalainen Noa sekä pop up ravintola TuOHi.

Jokainen ravintola tarjoaa tapahtumassa alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja nimikkoannoksen, joista vieraat saavat koota mieleisensä menun. Suurin osa annoksista maksaa 5-6€/kpl. Ruoan seuraksi tapahtumasta löytyy tänä vuonna entistäkin laajempi valikoima viinejä, samppanjaa, cocktaileja ja olutta.

Keittiömestarit ovat innostuneet myös perinteisistä ruoanvalmistusmenetelmistä ja savuisia komponentteja löytyy useamman ravintolan menusta.

Tänä kesänä myös aiempaa laajempi valikoima eri kalalajeja ilahduttaa varmasti monia festarivieraita, samoin kuin runsas villivihannesten käyttö ja Savoyn vorschmackin kaltaiset klassikkoannokset. Vuosi toisensa jälkeen herkuttelijat lumoaa myös useampi tartar-annos, niin tälläkin kertaa.

Taste of Helsinki 2017 menut:

BISTRO O MAT
Savustettua punajuurta, rapeaa ruista ja vuohenjuustoa (v) -5mk             
Grillattua porsasta, parsaa ja farrotto -6mk 
Omenasorbettia, paahdettua valkosuklaata ja suolakinuskia
-6mk            
Nimikkoannos:
Luomunaudanliha tartar, vesikrassikreemiä ja macadame pähkinää -10mk                     

GRÖN
LIHA- kokonaisena grillattu keltasipuli, kananmaksakreemiä, viljaa ja rapeaa kanan nahkaa -6mk
KASVI- paahdettua tattarileipää, suolaheinällä maustettua perunasalaattia, raastettua suolaheinävoita ja villiyrttejä (v) -6mk
VILLI- kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä, auringonkukan siemeniä, maitohappoa ja kuusenkerkkäkinuskia -5mk
Nimikkoannos:
Raakakypsennettyä nautaa, sinapilla maustettua lehtikaalia, lipstikkaa ja savustettua luuydinrasvaa -10mk                 

LUDU
Luomumaissigrits, kylmäsavustettua porkkanaa, karpalomysliä ja tummaa hapankaalikastiketta (v) -5mk
Lahna Wallenberg, varhaisperunaa Rymättylästä, bouillabaissemajoneesia ja herneenversokastiketta -6mk
Valkosuklaa cremeux, mallascrumblea,  koivunmahlavaahtoa ja suolaheinäjäätelöä -6mk
Nimikkoannos:
Härkätartar, selleri-kurkkusalaattia, briossia ja sinappihollandaisea -8mk

NOA
SILLI TARTARE marinoitua litteää sipulia / omena / smetana / ruisleipä -6mk
"TRIIBU" JUUSTOKAKKU marjat -6mk
"VANA TALLINN" vahva juoma -5mk
Nimikkoannos:
"KILOHAILI & CHIPS" savustettu rapeaksi / suolakurkku / karhunlaukkamajoneesi / ranskalaisia -12mk 

PASSIO
Gazpachosorbet ja vähän vegeä (v) -5mk    
Parsakeittoa ja ibericotempuraa -6mk         
Makkaraperunat, lammasmakkaraa, veripalttua ja uutta perunaa -6mk    
Nimikkoannos:
Passiopusu -7mk                  

PASTOR
ENSALADA CON TOMATO Y ALCACHOFA- Marinoitua artisokan sydäntä, perinnetomaattia, ponzu-kastiketta -6mk
BISTEK TATAKI CON SHIITAKE- Black Angus -härkää, shimejisieniä, pikkelöityjä siitakesieniä, punaista jalapeñoa, soijamajoneesia -6mk
TRES LECHES- Kolmen maidon vaniljakakkua, maitosorbettia, dulce de leche, sitruunamarenkia -5mk
Nimikkoannos:
PULPO CON CAUSA Y HUEVAS DE TRUCHA- Grillattua mustekalaa, perunaterriiniä, kylmäsavustettua kirjolohenmätiä -8mk

SAVOY
Mustaherukalla maustettua silakkaa Escabeche, perunahelmiä ja tillikreemiä -6mk        
Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta (v) -6mk
Lime-basilikaposset, valkosuklaakristallia ja mansikka-sitruunamelissasorbet -5mk
Nimikkoannos:
Savoyn Vorschmack -7mk     

SHELTER
METSÄSIENI- Metsäsieni-emmervehnäpuuroa, parapähkinäpyreetä ja sienivinegretellä maustettua itusalaattia (v) -6mk
KARITSA- 24h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa & savustettua jogurttia -6mk              
RAPARPERI- Marinoitua raparperia, seljankukkasherbettiä ja paahdettua valkosuklaata -5mk           
Nimikkoannos:
SIIKA- Sokerisuolattua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa -8mk                     

TOCA
Mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja savuperunaa -6mk             
Tocan vitello tonnato -6mk 
Sitruuna, valkosuklaa, kamomilla -5mk      
Nimikkoannos:
Bianco, rosso, verde
Raviolit juustotäytteellä, basilikakastike ja tomaattipöly (v) -8mk

TuOHi

Ruista Jalotofun ja Orvokin kera (v) -6mk
Kalaterriiniä jugurtin ja Villiyrttien kera -6mk                 
Ternimaito blini, Pihka kermaa ja Hapatettua tattarihunajaa -5mk         
Nimikkoannos
Kapteeni Grillisydän ja hänen Taikayrttinsä -9mk           


Vuonna 2012 ensimmäisen kerran järjestetty nelipäiväinen festivaali on pohjoismaiden ensimmäinen Taste Of -tapahtuma. Taste Of -kaupunkeja on yhteensä jo 20.

Taste Of Helsinki 15.–18. kesäkuuta 2017 Kansalaistorin puistossa Töölönlahdella

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!