Ruokafestivaali Taste of Helsinki järjestetään tuttuun tapaan Helsingin Kansalaistorilla 15.-18. kesäkuuta. Festivaali on nyt julkaissut kesän menut.
Tämän vuoden Taste of Helsinki -menu on jälleen kerran makujen ilotulitusta. Kotimaisten raaka-aineiden, etnisten vivahteiden ja pähkinäisten aromien lisäksi ravintolat tarjoavat runsaasti kasvisruokaa vallitsevan trendin mukaisesti.
Tänä vuonna mukana ovat vanhat tutut Bistro O Mat, Grön, Pastor ja Toca. Uusina tulokkaina nähdään Helsingin ravintolat Passio, Savoy ja Shelter, turkulainen Ludu, tallinnalainen Noa sekä pop up ravintola TuOHi.
Jokainen ravintola tarjoaa tapahtumassa alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja nimikkoannoksen, joista vieraat saavat koota mieleisensä menun. Suurin osa annoksista maksaa 5-6€/kpl. Ruoan seuraksi tapahtumasta löytyy tänä vuonna entistäkin laajempi valikoima viinejä, samppanjaa, cocktaileja ja olutta.
Keittiömestarit ovat innostuneet myös perinteisistä ruoanvalmistusmenetelmistä ja savuisia komponentteja löytyy useamman ravintolan menusta.
Tänä kesänä myös aiempaa laajempi valikoima eri kalalajeja ilahduttaa varmasti monia festarivieraita, samoin kuin runsas villivihannesten käyttö ja Savoyn vorschmackin kaltaiset klassikkoannokset. Vuosi toisensa jälkeen herkuttelijat lumoaa myös useampi tartar-annos, niin tälläkin kertaa.

