Ihmisillä, jotka syövät suurimman osan aterioistaan yksin, voi olla suurempi riski sairastua sydänsairauksiin ja diabetekseen, paljastaa tutkimus.
Tuoreessa korealaisessa tutkimuksessa kävi ilmi, että miehet, jotka söivät yksin vähintään kaksi kertaa päivässä, sairastivat todennäköisemmin metabolista oireyhtymää verrattuna seurassa ruokaileviin.
Tutkimuksessa vertailtiin 7 725 eteläkorealaisen aikuisen terveystietoja ja kyselyvastauksia, joissa selvitettiin, kuinka usein he söivät yksin.
Tutkimuksessa kävi ilmi, että yksin syövillä miehillä oli jopa 45 prosenttia suurempi riski ylipainoon ja 64 prosenttia suurempi riski metaboliseen oireyhtymään, vaikka huomioon otettiin myös tupakoinnin, alkoholin, iän, liikunnan ja koulutustason vaikutus tulokseen.
Naisilla vaikutus ei ollut yhtä selkeä. Naisilla, jotka söivät vähintään kaksi kertaa päivässä yksin, oli 29 prosenttia todennäköisemmin metabolinen oireyhtymä verrattuna niihin, jotka söivät aina seurassa. Ero kuitenkin hävisi, kun muu elämäntyyli otettiin huomioon.
Tutkijoiden mukaan perheiden koko on monilla alueilla maailmalla pienentynyt viimeisten vuosikymmenten aikana. Samalla yhden hengen talouksia on tullut enemmän, ja ruokailutavat ovat muuttuneet entistä epäsäännöllisemmiksi, epämuodollisemmiksi ja yksilöllisemmiksi.
Yksinäiset syövät todennäköisemmin pikaruokaa ja valmisruokia
Jo aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että yksin syövät ihmiset voivat olla yksinäisiä ja sosiaalisesti eristäytyneitä. Yksin syövät valitsevat lautaselleen todennäköisemmin epäterveellisiä ruokia, vähemmän kasviksia ja syövät epäsäännöllisesti.
