Pilvimunat tulevat taas! Kruunaa viikonloppuaamusi tällä lumoavalla munaniksillä

pilvimunat
Pehmeä keltuainen kruunaa hattaramaisen kananmunapilvet. Shutterstock

Kuohkeat pilvimunat hurmaavat syöjänsä kauniilla ulkonäöllään. Joko olet kokeillut tätä helppoa reseptiä? 

Uppomunan valmistamisen ei myöskään tarvitse olla vaikeaa! Katso kätevä niksi videolta. 

Oletko kyllästynyt keitettyihin kananmuniin ja munakokkeleihin? Siinä tapauksessa tämä resepti on juuri sinua varten! Monimutkaisia valmistusvaiheita ei tarvita, sillä kauniin näköinen lopputulos syntyy uunissa vähällä vaivalla. 

Resepti on senkin puolesta kätevä, että pilvimunia valmistuu helposti koko pellillinen. Pilvimunien kylkeen tai päälle voi lisätä juustoraastetta, pekonipaloja, herneitä, versoja ja parsaa, eli kaikkea mitä muutenkin syöt aamiaismunien kanssa. Vain mielikuvitus on rajana! 

Pilvimunat (4 annosta)

​​​​​​​

4 kananmunaa
ripaus suolaa
leipää

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset paksuksi, pehmeäksi vaahdoksi. Jaa valkuaisvaahto neljään ”pilveen” leivinpaperille uunipellin päälle. Tee pilvien keskelle kuopat keltuaisia varten. Kypsennä valkuaisia noin 7 minuuttia uunin keskitasolla 200-asteisessa uunissa.

Ota valkuaispilvet uunista ja lisää keltuaiset kuoppiinsa. Kypsennä uunissa noin kolme minuuttia, jolloin keltuaiset ovat valuvia. Dippaa leipä valuvaan keltuaiseen.

Arkeen sopii puolestaan nopea, minuutissa syntyvä munakokkeli: Superhelppoa ja nopeaa – näin valmistat munakokkelin mikrossa

Lähde: Iloista pääsiäistä, Heinlahti, Hemminki, Myller, Tammi 2018

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.