Tästä syystä kotiruoka ei koskaan maistu samalta kuin ravintolaruoka

ravintolaruoka
Shutterstock

Oletko joskus pohtinut, miksi kotona tehdyt ruoat eivät koskaan yrityksistä huolimatta maistu samalta kuin ravintolaruoka?

The Daily Meal listasi asiat, jotka erottavat kotiruoan ravintolaruoasta. Ota vinkit talteen, jos haaveilet tekeväsi kotona ravintolatason herkkuja. 

Suola

Ravintolat eivät pelkää suolaa, vaan käyttävät sitä usein reilulla kädellä. Jokainen annoksen ainesosa maustetaan suolalla erikseen, ja suolaa lisätään myös niihin raaka-aineisiin, joihin et kotioloissa sitä koskaan lisää.

Kuumat uunit

Ravintoloilla on usein käytössään reilusti korkeampiin lämpötiloihin yltäviä uuneja kuin kotitalouksilla. Kuumalla uunilla on helppo loihtia esimerkiksi rapeutta ruokiin, minkä lisäksi ruoanlaitto käy nopeammin.

Sipuli

Ravintoloiden keittiöissä käytetään runsaasti salottisipulia, jota luultavasti itse tulet ostaneeksi vain risottoon, jos siihenkään. Salottisipulit toimivat kuitenkin lähes kaikissa ruokalajeissa, joten niitä kannattaa rohkeasti kokeilla kotikokkailuissakin.

Liemi

Itse keitetyt liemet ovat monien ravintoloiden salaisuus, kun taas kotona kasvis- tai lihaliemi syntyy usein valmiista kuutiosta tai fonduekupista. Ravintolat hyödyntävät vihannesten, kalojen ja lihojen ylijäämät tehokkaasti liemiin ja saavat siten ruokiin lisätujauksen makua. Kokeile keittää liemet itse, sillä se on takuulla vaivan väärti.

Esillepano

Visuaalisuus on puoli ruokaa. Asettele siis seuraavan kerran päivällinen kauniisti lautasille sen sijaan, että annostelisit ruokaa miten sattuu. Panosta esillepanoon myös, kun kutsut ruokavieraita. 

Puolivalmisteet

Jos kruunaat lasagnesi valmiskastikkeella tai sujautat uuniin valmiskermaperunat, tulet lisänneeksi niin sanottuun kotiruokaasi aimo annoksen lisäaineita. Hyvissä ravintoloissa ruoka tehdään alusta asti itse, eivätkä puolivalmisteet kuulu keittiöön lainkaan, minkä huomaa mausta heti ensipuraisulla.

Ammattitaito

Ruoan makuun vaikuttaa toki myös ruoanlaittajan ammattitaito. Ravintoloissa kokit ovat rautaisia ammattilaisia, jotka osaavat loihtia täydellisiä makuyhdistelmiä ja käsitellä raaka-aineita oikeaoppisesti. Näitä taitoja on vaikea jäljitellä ilman harjoittelua. 

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja