Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tästä suomalaisten pitäisi ottaa mallia! Helsinkiläisravintolan "laulava tiskari" saa väkisinkin hymyilemään

Jose Angel Sanchez de la Rosa on helsinkiläisravintolan "laulava tiskari".
Jose Angel Sanchez de la Rosa on helsinkiläisravintolan "laulava tiskari".MTV
Julkaistu 12.12.2015 14:06
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n henkilöstöruokalassa keittiöapulaisena työskentelevä Jose Angel Sanchez de la Rosa antaa loistavan esimerkin kaikille suomalaisille, kuinka omasta työstään voi todella nauttia.

Maikkarin henkilöstöruokala Ukulin tiskinurkasta raikaa lounasaikaan iloinen lauleskelu. Astioitaan palauttava ruokailija ei välttämättä saa lyriikoista juurikaan selvää, eikä sävelkulkukaan välttämättä avaudu hanojen suhistessa ja lautasten kilistessä. Yksi asia on kuitenkin selvä: tiskinurkan ohi ei voi kulkea hymyilemättä. Keittiöapulaisena työskentelevä Jose Angel Sanchez de la Rosa lauleskelee astioita tiskatessaan niin antaumuksella, että paatuneemmankin ruokailijan suupielet kääntyvät väkisin hymyyn.

Pääsi ehdokkaaksi ravintola-alan Oscareihin

Dominikaanisesta tasavallasta Suomeen muuttaneen Josen massasta erottuva asenne työtään kohtaan on noteerattu myös muualla kuin maikkarilaisten keskuudessa. Laulava tiskarimme valittiin nimittäin tänä vuonna hotelli-, ravintola- ja cateringalan Pro-gaalaehdokkaaksi.

"Sillä ei ole väliä, mitä teet työksesi, vaan miten asennoidut siihen."

Pro-gaalaa kutsutaan ravintola-alan Oscar-gaalaksi ja tapahtumassa palkitaan vuosittain alan parhaimmistoa. Ehdolla on ammattilaisia monesta eri kategoriasta aina huippuravintoloista suurtalouskeittiöihin. Jose Angel Sanchez de la Rosalle ehdokkuus tuli puoliksi yllätyksenä.

– Minulla ei ollut aikomusta olla tässä kisassa mukana. Esimieheni Johanna ilmoitti minut kuitenkin ehdokkaaksi. Hän todella uskoo siihen, mitä teen ja luottaa minuun. Hänen mielestään teen hyvää työtä. Nyt olen yksi finalisteista ja iloinen siitä, Alces Oy:n palveluksessa henkilöstöravintola Ukulissa työskentelevä Jose kertoo tyytyväisenä.

"Parasta hymyillä niille, jotka eivät hymyile"

Jose Angel Sanchez de la RosaJose Angel Sanchez de la Rosa haluaa tartuttaa positiivista asennettaan muihinkin.MTV

Tiskaaminen voi monen suomalaisen mielestä vaikuttaa tylsältä työltä, joka ei välttämättä anna aihetta iloiseen lauleskeluun. Sanchez de la Rosa on kuitenkin eri mieltä ja haluaa levittää positiivista asennettaan myös muihin ihmisiin.

– Haluan saada ihmiset hymyilemään laulullani. Ajattelen, että jos näen jonkun, joka ei hymyile, on parasta antaa hänelle hymy. Sillä ei ole väliä mitä teet työksesi, vaan miten asennoidut siihen.

Huippukokki Akseli Herlevin vinkit oman ravintolan perustamiseen:

1. Kerää ympärillesi hyviä tyyppejä, jotka uskovat tekemiseesi. Yksin on hankala pärjätä.
2. Suunnittele etukäteen, niin säästät rahaa! Tee liiketoimintasuunnitelma, jonka viet asiantuntijoille luettavaksi. Heiltä saa tärkeitä mielipiteitä, joita kannattaa kuunnella tiettyyn rajaan asti.
3. Testaa tuotettasi etukäteen ihmisillä. Älä kuitenkaan lankea tekemään pelkästään sitä, mitä luulet asiakkaidesi haluavan. Ihmiset tekevät ostopäätöksiä spontaanisti, eivätkä aina tiedä mitä edes haluavat.
4. Mieti, mitä muuta myyt asiakkaillesi kuin ruokaa ja juomaa. Se voi olla eettisyyttä, kotimaisuutta tai mitä tahansa.
5. Mieti pikkuasioita ison kuvan lomassa. Iso kuva määrittää mitä teet, mutta pienillä nyansseilla jäät asiakkaidesi mieleen.

Haaveena oma ravintola

Tulevaisuudessa lauleskeleva keittiöapulainen Jose haluaisi perustaa oman ravintolan Suomeen.

– Haluaisin perustaa mereneläviä tarjoilevan ravintolan. Olen kotoisin Karibialta, joten kasvoin meren vierellä ja käytimme ruoanlaitossa paljon meren antimia, Jose haaveilee.

– Suomesta ei pahemmin saa karibialaista ruokaa. Dominikaanisen tasavallan ruoka on tavallaan samanlaista kuin kuubalainen, mutta kuitenkin täysin erilaista. Se on tietysti mausteista. Karibialainen mereneläviä tarjoileva ravintola olisi unelmani, hän summaa.

Mitä "laulava tiskari" Jose Angel Sanchez de la Rosa haluaisi sanoa suomalaisille, jotka eivät viihdy työssään?

Katso videolta Josen haastattelu ja kuuntele näyte miehen laulannasta:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Helena Puolakka teki 18-tuntisia työpäiviä matkalla yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi keittiömestariksi – oppi ratkaisevan asian Gordon Ramsayn alaisuudessaNuori naisyrittäjä Pinja, 23, kohtaa vähättelyä jatkuvasti: "Eikö teidän yrityksessä ole miestä, joka tulisi katsomaan?" – asiantuntija kertoo, miksi tasa-arvo ei ole vielä valmisKaisa Liski perustaa uuden yrityksen – hyppää mukaan ravintolabisnekseenTässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonHesburgerin perustaja parahti koronakurjuudesta – tällainen on Heikki Salmelan tie kokkipojasta miljonääriksi: "En ole antanut missään periksi, paitsi kerran"Maailman kuuluisin lihamestari paljastaa MTV:lle: Tässä on täydellisen pihvin salaisuus
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • to14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • to09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"