Tästä suomalaisten pitäisi ottaa mallia! Helsinkiläisravintolan "laulava tiskari" saa väkisinkin hymyilemään

2:42 MTV:n ”laulava tiskari” tartuttaa hymyn ja ilon asiakkaisiin

MTV:n henkilöstöruokalassa keittiöapulaisena työskentelevä Jose Angel Sanchez de la Rosa antaa loistavan esimerkin kaikille suomalaisille, kuinka omasta työstään voi todella nauttia.

Maikkarin henkilöstöruokala Ukulin tiskinurkasta raikaa lounasaikaan iloinen lauleskelu. Astioitaan palauttava ruokailija ei välttämättä saa lyriikoista juurikaan selvää, eikä sävelkulkukaan välttämättä avaudu hanojen suhistessa ja lautasten kilistessä. Yksi asia on kuitenkin selvä: tiskinurkan ohi ei voi kulkea hymyilemättä. Keittiöapulaisena työskentelevä Jose Angel Sanchez de la Rosa lauleskelee astioita tiskatessaan niin antaumuksella, että paatuneemmankin ruokailijan suupielet kääntyvät väkisin hymyyn.

Pääsi ehdokkaaksi ravintola-alan Oscareihin

Dominikaanisesta tasavallasta Suomeen muuttaneen Josen massasta erottuva asenne työtään kohtaan on noteerattu myös muualla kuin maikkarilaisten keskuudessa. Laulava tiskarimme valittiin nimittäin tänä vuonna hotelli-, ravintola- ja cateringalan Pro-gaalaehdokkaaksi.

"Sillä ei ole väliä, mitä teet työksesi, vaan miten asennoidut siihen."

Pro-gaalaa kutsutaan ravintola-alan Oscar-gaalaksi ja tapahtumassa palkitaan vuosittain alan parhaimmistoa. Ehdolla on ammattilaisia monesta eri kategoriasta aina huippuravintoloista suurtalouskeittiöihin. Jose Angel Sanchez de la Rosalle ehdokkuus tuli puoliksi yllätyksenä.

– Minulla ei ollut aikomusta olla tässä kisassa mukana. Esimieheni Johanna ilmoitti minut kuitenkin ehdokkaaksi. Hän todella uskoo siihen, mitä teen ja luottaa minuun. Hänen mielestään teen hyvää työtä. Nyt olen yksi finalisteista ja iloinen siitä, Alces Oy:n palveluksessa henkilöstöravintola Ukulissa työskentelevä Jose kertoo tyytyväisenä.

"Parasta hymyillä niille, jotka eivät hymyile"

Tiskaaminen voi monen suomalaisen mielestä vaikuttaa tylsältä työltä, joka ei välttämättä anna aihetta iloiseen lauleskeluun. Sanchez de la Rosa on kuitenkin eri mieltä ja haluaa levittää positiivista asennettaan myös muihin ihmisiin.

– Haluan saada ihmiset hymyilemään laulullani. Ajattelen, että jos näen jonkun, joka ei hymyile, on parasta antaa hänelle hymy. Sillä ei ole väliä mitä teet työksesi, vaan miten asennoidut siihen.

Huippukokki Akseli Herlevin vinkit oman ravintolan perustamiseen:

1. Kerää ympärillesi hyviä tyyppejä, jotka uskovat tekemiseesi. Yksin on hankala pärjätä.
2. Suunnittele etukäteen, niin säästät rahaa! Tee liiketoimintasuunnitelma, jonka viet asiantuntijoille luettavaksi. Heiltä saa tärkeitä mielipiteitä, joita kannattaa kuunnella tiettyyn rajaan asti.
3. Testaa tuotettasi etukäteen ihmisillä. Älä kuitenkaan lankea tekemään pelkästään sitä, mitä luulet asiakkaidesi haluavan. Ihmiset tekevät ostopäätöksiä spontaanisti, eivätkä aina tiedä mitä edes haluavat.
4. Mieti, mitä muuta myyt asiakkaillesi kuin ruokaa ja juomaa. Se voi olla eettisyyttä, kotimaisuutta tai mitä tahansa.
5. Mieti pikkuasioita ison kuvan lomassa. Iso kuva määrittää mitä teet, mutta pienillä nyansseilla jäät asiakkaidesi mieleen.

Haaveena oma ravintola

Tulevaisuudessa lauleskeleva keittiöapulainen Jose haluaisi perustaa oman ravintolan Suomeen.

– Haluaisin perustaa mereneläviä tarjoilevan ravintolan. Olen kotoisin Karibialta, joten kasvoin meren vierellä ja käytimme ruoanlaitossa paljon meren antimia, Jose haaveilee.

– Suomesta ei pahemmin saa karibialaista ruokaa. Dominikaanisen tasavallan ruoka on tavallaan samanlaista kuin kuubalainen, mutta kuitenkin täysin erilaista. Se on tietysti mausteista. Karibialainen mereneläviä tarjoileva ravintola olisi unelmani, hän summaa.

Mitä "laulava tiskari" Jose Angel Sanchez de la Rosa haluaisi sanoa suomalaisille, jotka eivät viihdy työssään?

Katso videolta Josen haastattelu ja kuuntele näyte miehen laulannasta:

2:42

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja