Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tästä reseptistä tulee vielä hitti! Supersuosittu nyhtökaura mullistaa klassikkoruoan

Makaronilaatikko on lasten suosikki.
Makaronilaatikko on lasten suosikki.Shutterstock, MTV
Julkaistu 08.08.2016 15:01

MTV LIFESTYLE

Nyhtökauran kehittäjät Maija Itkonen ja Reetta Kivelä haluavat haastaa suomalaiset lisäämään vegepäiviä arkiruokailuunsa. Sitä helpottamaan he ovat julkaisseet keittokirjan Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja (Siltala, 2016).

Tänä vuonna kauppoihin ilmestynyt nyhtökaura on saavuttanut huiman suosion. Suomalaisinnovaatio on niin haluttua tavaraa, että se suorastaan viedään käsistä.

Maija Itkosen ja Reetta Kivelän reseptikirja sisältää nyhtökauralla ryyditettyjä reseptejä arkeen ja juhlaan.

Nyhtökaura taipuu monenlaisiin herkkuihin ja myös moni perinneruoka saa uusia ulottuvuuksia.

Esimerkiksi klassinen makaronilaatikko muuntuu herkulliseksi kasvisversioksi ja maistuu myös lapsille.

– Paahdettu sipuli tuo aromaattisuutta perinteisen reseptin nyhtökauraversioon, kirjassa todetaan.

Makaronilaatikko

250 g nude-nyhtökauraa
5 dl makaronia
2 dl paahdettua sipulia
½ tl paprikajauhetta
suolaa
öljyä paistamiseen

Munamaito

2 kananmunaa
5 dl (kaura)maitoa
suolaa
valko- tai mustapippuria

Pinnalle

korppujauhoa tai
1–2 dl juustoraastetta

Tee näin

Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Riko munat kulhoon. Lisää maito, suola ja pippuri vatkaten joukkoon. Hienonna nyhtökaura ja paista sitä pannulla öljyssä hetki.

Laita kaikki ainekset voideltuun vuokaan ja sekoita. Lisää vuokaan munamaito. Ripottele päälle korppujauhoa tai juustoraastetta.

Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Lähde: Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Klassikkopasta, joka pelastaa kiireisen arjen: "Helppoa ja edullista kotiruokaa"Uusi tapa tehdä makaronilaatikko: Munamaidolle yllättävä ja herkullinen korvikeNäin teet hyvän lasagnen superhalvalla: Annos maksaa vain 65 senttiä!Lisää retroherkkuun salainen raaka-aine – et usko, kuinka hyvää lihamureketta saat aikaiseksiValmista terveellisempi liha-makaronilaatikko – tee yksi muutos perinteiseen reseptiinIgorin kana uudella tapaa – näin nyhtökaura kannattaa hyödyntää
KasvisruokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisruoka
  • 9.10.07:52
    Makkara

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 21.2.20:02
    Ruoka

    Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja jäsenten lihakapinasta: "Marttaliitto ei sanele mitään politiikkaa"

  • 22.12.202422:15
    Jouluruoka

    Sittenkin kinkuton joulu? Tässä ideoita kasvisherkkuihin

  • 29.09.202211:22
    Takaisinvedot

    Kasvispihvejä vedetään myynnistä

  • 20.05.202208:33
    Suolistosairaudet

    Suolistosyövät rajussa kasvussa – Suomi aloittaa valtakunnalliset seulonnat: "Kansan ruokailutottumukset ovat vääristyneet"