Nyhtökauran kehittäjät Maija Itkonen ja Reetta Kivelä haluavat haastaa suomalaiset lisäämään vegepäiviä arkiruokailuunsa. Sitä helpottamaan he ovat julkaisseet keittokirjan Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja (Siltala, 2016).
Tänä vuonna kauppoihin ilmestynyt nyhtökaura on saavuttanut huiman suosion. Suomalaisinnovaatio on niin haluttua tavaraa, että se suorastaan viedään käsistä.
Maija Itkosen ja Reetta Kivelän reseptikirja sisältää nyhtökauralla ryyditettyjä reseptejä arkeen ja juhlaan.
Nyhtökaura taipuu monenlaisiin herkkuihin ja myös moni perinneruoka saa uusia ulottuvuuksia.
Esimerkiksi klassinen makaronilaatikko muuntuu herkulliseksi kasvisversioksi ja maistuu myös lapsille.
– Paahdettu sipuli tuo aromaattisuutta perinteisen reseptin nyhtökauraversioon, kirjassa todetaan.
Makaronilaatikko
250 g nude-nyhtökauraa
5 dl makaronia
2 dl paahdettua sipulia
½ tl paprikajauhetta
suolaa
öljyä paistamiseen
