Tästä reseptistä tulee vielä hitti! Supersuosittu nyhtökaura mullistaa klassikkoruoan

nyhtökauramakaronilaatikko
Makaronilaatikko on lasten suosikki. Shutterstock, MTV

Nyhtökauran kehittäjät Maija Itkonen ja Reetta Kivelä haluavat haastaa suomalaiset lisäämään vegepäiviä arkiruokailuunsa. Sitä helpottamaan he ovat julkaisseet keittokirjan Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja (Siltala, 2016).

Tänä vuonna kauppoihin ilmestynyt nyhtökaura on saavuttanut huiman suosion. Suomalaisinnovaatio on niin haluttua tavaraa, että se suorastaan viedään käsistä.

Maija Itkosen ja Reetta Kivelän reseptikirja sisältää nyhtökauralla ryyditettyjä reseptejä arkeen ja juhlaan.

Nyhtökaura taipuu monenlaisiin herkkuihin ja myös moni perinneruoka saa uusia ulottuvuuksia.

Esimerkiksi klassinen makaronilaatikko muuntuu herkulliseksi kasvisversioksi ja maistuu myös lapsille.

– Paahdettu sipuli tuo aromaattisuutta perinteisen reseptin nyhtökauraversioon, kirjassa todetaan.

Makaronilaatikko

250 g nude-nyhtökauraa
5 dl makaronia
2 dl paahdettua sipulia
½ tl paprikajauhetta
suolaa
öljyä paistamiseen

Munamaito

2 kananmunaa
5 dl (kaura)maitoa
suolaa
valko- tai mustapippuria

Pinnalle

korppujauhoa tai
1–2 dl juustoraastetta

Tee näin

Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Riko munat kulhoon. Lisää maito, suola ja pippuri vatkaten joukkoon. Hienonna nyhtökaura ja paista sitä pannulla öljyssä hetki.

Laita kaikki ainekset voideltuun vuokaan ja sekoita. Lisää vuokaan munamaito. Ripottele päälle korppujauhoa tai juustoraastetta.

Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Lähde: Nyhtökaura – vegepäivän reseptikirja

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.