Suomalaisen nyhtökauran suosio on yllättänyt valmistajan ja kauppiaat – tuotteesta povataan vientihittiä

Nyhtökauran tuotantomääriä nostetaan nopeasti 2:12 Nyhtökauran tuotantomääriä nostetaan nopeasti

Kansalaisten kiinnostus uutta nyhtökauraa kohtaan on yllättänyt sekä tuotteen valmistajan että kauppiaat. Nyhtökaurasta toivotaan uutta suomalaista vientihittiä.

Kaurasta, härkäpavuista ja herneistä valmistettu nyhtökaura ei houkuttele ulkonäöllään, mutta kiinnostus tätä runsasproteiinista tuotetta kohtaan on ollut poikkeuksellisen suurta.

Kotimainen kasviproteiinituote tuli myyntiin viime viikolla eri puolilla maata, mutta tuotteet loppuvat nopeasti kauppojen hyllyiltä.

Tuotteen valmistaja Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen uskoo nyhtökauran osuneen monen ison ruokatrendin risteyskohtaan.

– Kasviruokatrendi on tosi merkittävä. Toisaalta vähintään yhtä iso on proteiinibuumi. Lisäksi maailmalla on menossa myös kaurabuumi.

Nyhtökauran tuotantomäärää ei paljasteta, mutta valmistaja aikoo moninkertaistaa sen syksyyn mennessä.

Kovan kysynnän takia osassa kaupoista tälle esimerkiksi lihan, kanan tai tofun korvaajalle on asetettu ostorajoitus.

Gold&Green Foodsin tavoitteena on viedä nyhtökaura myös maailmalle.

– Nykyinen kapasiteetti menee vielä Suomen markkinoille, mutta kyllä me ehdottomasti uskomme, että nyhtökaura voisi olla kova suomalainen vientihitti. Siihen tähdätään, Itkonen toteaa.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.