Tässäkö helpoin tapa kypsentää kalaa? Superherkullinen lopputulos vähällä vaivalla: "Kenties maailman paras uunilohen resepti"

Sriracha-uunilohi 8:12 Sriracha-uunilohi
Videolta voit poimia toisen herkullisen lohiruoan. sriracha-lohen reseptin.

Foliossa kypsentäminen on vaivaton, mutta erittäin herkullinen tapa valmistaa kalaa. Tämä resepti sopii erinomaisesti niihin hetkiin, kun haluat syödä hyvin, mutta sinulla ei ole aikaa huhkia keittiössä. 

Folion suojissa kypsyvä lohi on erittäin terveellistä ja herkullista ruokaa, eikä se vaadi valmistajaltaan erityisiä ruoanlaittotaitoja. Kaikki reseptin ainekset ladotaan vuokaan ja uuni hoitaa loput. 

– Uskomme, että tämä on kenties maailman paras uunilohen resepti, Delish-sivustolla kerrotaan.

Vaikka kaapistasi ei löytyisikään kaikkia raaka-aineita, ei hätää, sillä tämä resepti on helposti muokattavissa. Hunajan voit korvata ruskealla sokerilla, voin oliiviöljyllä ja timjamin esimerkiksi rosmariinilla. Voit halutessasi maustaa lohen myös omilla suosikkimausteillasi, kuten chilihiutaleilla.

Foliossa kypsennetty uunilohi (4 annosta)

 n. 1,4 kg lohifileetä
suolaa, pippuria
2 sitruunaa
6 rkl voita sulatettuna
2 rkl hunaja
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
Tuoretta persiljaa koristeluun

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa laakea uunivuoka foliolla ja rasvaa folion pinta öljyllä. Viipaloi sitruunat ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet uunivuokaan. Mausta lohifileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja aseta lohifilee vuokaan sitruunaviipaleiden päälle.

Sekoita kulhossa voi, hunaja, hienonnettu valkosipuli, timjami ja oregano. Kaada seos vuokaan lohifileen päälle. Käännä folion reunat kalan päälle ja paista uunissa noin 25 minuuttia. Käännä uuni kypsennyksen lopuksi grillivastukselle ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Koristele persiljalla ennen tarjoilua.

Resepti: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.