Tässä ovat suomalaiskaupunkien viisi suosituinta pizzatäytettä – syötkö pizzasi kuin turkulainen?
Ruuan välityspalvelu Pizza-online.fi:n tietojen mukaan ananas ja aurajuusto ovat suomalaisten suosituimmat pizzantäytteet.
Video: Poimi talteen valkoisen parsapizzan herkullinen resepti!
Helsingissä syödään väkimäärään suhteutettuna tuplasti enemmän pizzaa kuin muualla Suomessa, vaikka erilaisia ruoka- ja ravintolavaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Pääkaupunkilaisten voidaankin siis sanoa olevan varsin pizzahullua kansaa.
Vaikka pizza on erityisen suosittua ruokaa pääkaupunkiseudulla, pizzaa syödään paljon ympäri Suomen. Suomalaisten tuntema pizza on kuitenkin hieman erilaista kuin alkuperäinen italialainen herkku.
Jos Italiassa täytteitä on vähän, meillä pizzat kuorrutetaan runsailla täytteillä ja mitä mielikuvituksellisimmilla yhdistelmillä. Fantasia, eli oma makuyhdistelmä onkin kaikista suosituin pizza ympäri Suomen.
Suomalaiskaupunkien suosikkitäytteet
Pizza-online listasi ylös Suomen suurimpien kaupunkien suosituimmat täytteet. Listauksesta selviää, että kiistelty ananas on suosittu täyte paikkakunnasta riippumatta.
Pizza-täytteet TOP5, Helsinki:
1. ananas
2. aurajuusto
3. kinkku
4. kebabliha
5. pepperoni
Pizza-täytteet TOP5, Turku:
1. aurajuusto
2. ananas
3. kebabliha
4. jauheliha
5. kinkku
Pizza-täytteet TOP5, Tampere:
1. ananas
2. aurajuusto
3. pepperoni
4. kinkku
5. kebabliha
Lähde: Pizza-online
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti