Tässä ovat suomalaiskaupunkien viisi suosituinta pizzatäytettä – syötkö pizzasi kuin turkulainen?

7:51 Parsapizza Bianco

Ruuan välityspalvelu Pizza-online.fi:n tietojen mukaan ananas ja aurajuusto ovat suomalaisten suosituimmat pizzantäytteet.

Video: Poimi talteen valkoisen parsapizzan herkullinen resepti!

Helsingissä syödään väkimäärään suhteutettuna tuplasti enemmän pizzaa kuin muualla Suomessa, vaikka erilaisia ruoka- ja ravintolavaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Pääkaupunkilaisten voidaankin siis sanoa olevan varsin pizzahullua kansaa.

Vaikka pizza on erityisen suosittua ruokaa pääkaupunkiseudulla, pizzaa syödään paljon ympäri Suomen. Suomalaisten tuntema pizza on kuitenkin hieman erilaista kuin alkuperäinen italialainen herkku.

Jos Italiassa täytteitä on vähän, meillä pizzat kuorrutetaan runsailla täytteillä ja mitä mielikuvituksellisimmilla yhdistelmillä. Fantasia, eli oma makuyhdistelmä onkin kaikista suosituin pizza ympäri Suomen.

Suomalaiskaupunkien suosikkitäytteet

Pizza-online listasi ylös Suomen suurimpien kaupunkien suosituimmat täytteet. Listauksesta selviää, että kiistelty ananas on suosittu täyte paikkakunnasta riippumatta. 

Pizza-täytteet TOP5, Helsinki:

1. ananas
2. aurajuusto
3. kinkku
4. kebabliha
5. pepperoni

Pizza-täytteet TOP5, Turku:

1. aurajuusto
2. ananas
3. kebabliha
4. jauheliha
5. kinkku

Pizza-täytteet TOP5, Tampere:

1. ananas
2. aurajuusto
3. pepperoni
4. kinkku
5. kebabliha

Lähde: Pizza-online

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja