Tässä on Suomen suosituin salaatti – ostatko sinäkin?
Erilaisia salaatteja ja yrttejä Järvikylä-brändin alla tuottavan Famifarm Oy:n mukaan suomalaisilla on yksi selkeä salaattisuosikki.
Mitä salaattia sinä yleensä ostat kaupasta? Järvikylän tuotteita myyvän Famifarm Oy:n mukaan se tutuin näky suomalaisten lautasilla on rapea ja raikas jääsalaatti.
Kaupan kymmenen myydyimmän salaatin joukosta jopa kahdeksan on jääsalaatteja, selviää AC Nielsenin kuluttajatutkimuksesta.
– Jääsalaatin suosio ei ole yllätys, sillä se toimii kaikenlaisissa salaattiruoissa ja tuo niihin rapeaa suutuntumaa, toteaa markkinointipäällikkö Caroline Grotenfelt-Fyhr Famifarmilta.
Jääsalaatti on rapean keräsalaatin ja lehtisalaatin risteytys. Se sopii mainiosti muiden salaattien kanssa salaattisekoituksiin antamaan jämäkkyyttä sekä parantamaan suutuntumaa. Rapeutensa ansiosta se ei nuupahda yhtä nopeasti kuin pehmeälehtiset salaatit. Se kestää myös jonkin verran kuumentamista, kuten grillaamista.
Lähde: Satokausi.fi
Grotenfelt-Fyhrin mukaan suomalaiset turvautuvat jääsalaattiin niin arjen kuin juhlankin salaattikokkailuissa.
Suosituimpien salaattien joukkoon ovat nyt nousseet myös värikkäät Kartanon salaatit sekä maultaan vahvempi villirucola.
Kätevä vinkki salaattikastikkeen lisäämiseen
Mitä tahansa salaattia kaupasta valitsetkin, kannattaa mielessä pitää yksi kätevä niksi:
Kaada salaattikastike ensin salaattikulhon pohjalle, ja lisää salaatti kastikkeen päälle. Kääntele salaatti vasta juuri ennen tarjoilua, niin salaatti pysyy rapeana, eikä kostu liikaa.
Lähde: Järvikylä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut