Usko tai älä, suomalaiset syövät vuositasolla jopa 40 miljoonaa pakastepizzaa. Menekki on kovaa myös kesäkuukausina.
Kerroimme tiistaina suomalaisten kovasta valmisruokahimosta kesällä. Kun aurinko porottaa taivaalla, suomalaisten kokkausinto lopahtaa ja kaupasta haetaan mieluiten ruoat valmiina. Sama ilmiö näyttää pätevän pakastepizzoihin.
Pizzanhimo näkyy kesälläkin
Pakastepizza maistuu suomalaisille myös kesällä. Koko vuoden aikana Suomessa syödään noin 40 miljoonaa pakastepizzaa. Kesä-, heinä ja elokuulle tästä kohdistuu lähes 10 miljoonaa nautittua pakastepizzaa. Täytepuolella kesän suosituimmat vaihtoehdot myötäilevät talvilinjauksia.
– Mozzarella, pinaatti, salami ja pepperoni. Niitä suomalaiset nauttivat vuodenajasta riippumatta, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen kertoo.
Pakastepizzaa grillissä:
Pakastepizzan pohjasta tulee rapea, kun sen grillaa pizzakiven päällä. Kivessä lämpö pysyy tasaisempana ja kivi imee kosteutta. Kiven päälle kannattaa laittaa hieman jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi. Jauhotus on tärkeää erityisesti, jos ryhdytään grillaamaan raakataikinapizzaa. Korvaavan alustan voi tehdä alumiinifoliosta. Folio taitellaan muutamaan kertaan ja jauhotetaan.
