Tässä on kesän suosituin pizza: Suomalaiset hamstraavat nyt jopa 10 miljoonaa kappaletta

Pakastepizza
Pakastepizza maistuu suomalaisille kesälläkin. Suosikkimaku on tomaatti-mozzarella. Dr Oetker

Usko tai älä, suomalaiset syövät vuositasolla jopa 40 miljoonaa pakastepizzaa. Menekki on kovaa myös kesäkuukausina. 

Kerroimme tiistaina suomalaisten kovasta valmisruokahimosta kesällä. Kun aurinko porottaa taivaalla, suomalaisten kokkausinto lopahtaa ja kaupasta haetaan mieluiten ruoat valmiina. Sama ilmiö näyttää pätevän pakastepizzoihin. 

Pizzanhimo näkyy kesälläkin

Pakastepizza maistuu suomalaisille myös kesällä. Koko vuoden aikana Suomessa syödään noin 40 miljoonaa pakastepizzaa. Kesä-, heinä ja elokuulle tästä kohdistuu lähes 10 miljoonaa nautittua pakastepizzaa. Täytepuolella kesän suosituimmat vaihtoehdot myötäilevät talvilinjauksia.

– Mozzarella, pinaatti, salami ja pepperoni. Niitä suomalaiset nauttivat vuodenajasta riippumatta, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen kertoo.    

Pakastepizzaa grillissä:

Pakastepizzan pohjasta tulee rapea, kun sen grillaa pizzakiven päällä. Kivessä lämpö pysyy tasaisempana ja kivi imee kosteutta. Kiven päälle kannattaa laittaa hieman jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi. Jauhotus on tärkeää erityisesti, jos ryhdytään grillaamaan raakataikinapizzaa. Korvaavan alustan voi tehdä alumiinifoliosta. Folio taitellaan muutamaan kertaan ja jauhotetaan.

Suurin osa paistaa pakastepizzan kesälläkin uunissa, mutta grillaamistakin kokeilee yhä useampi. Grillaamisessa suurimmat haasteet liittyvät lämmön hallitsemiseen Pakastepizzan grillaaminen onnistuu mainiosti, jos noudattaa muutamaa ohjetta. Ensinnäkin grilliin tulisi valita pizza, jossa on paksumpi pohja. Parhaiten grillattavaksi sopii pizza, jossa on raaka pohja.

Toinen tärkeä ohje liittyy lämpöön. Pakastepizza vaatii noin 220–250 asteen lämmön. Saavuttaakseen tarvittavan lämpötilan, on grillin annettava lämmetä noin varttitunnin.

– Pitäisi malttaa odottaa, että grillin lämpömittari näyttää pakkauksessa olevan paisto-ohjeen mukaista paistolämpötilaa. Jos pakastepizzan laittaa viileään grilliin ja sitten vedetään nupit kaakkoon, niin käy kehnosti. Pohja palaa, pizza kuivuu ja jää pinnalta kylmäksi, Iivonen varoittelee.

 Toinen malttamisen aika tulee, kun pakastepizza on laitettu grilliin paistumaan. Pakastepizza valmistuu grillissä 12–14 minuutissa, jos grillissä pysyy tasainen lämpö. Grillin kantta ei siis kannata avata kesken paiston.

Videolla neuvotaan, miten saat paistettua kaksi pakastepizzaa samalla pellillä uunissa:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja