Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässä on kesän suosituin pizza: Suomalaiset hamstraavat nyt jopa 10 miljoonaa kappaletta

Pakastepizza maistuu suomalaisille kesälläkin.  Suosikkimaku on tomaatti-mozzarella.
Pakastepizza maistuu suomalaisille kesälläkin. Suosikkimaku on tomaatti-mozzarella. Dr Oetker
Julkaistu 05.06.2019 09:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Usko tai älä, suomalaiset syövät vuositasolla jopa 40 miljoonaa pakastepizzaa. Menekki on kovaa myös kesäkuukausina. 

Kerroimme tiistaina suomalaisten kovasta valmisruokahimosta kesällä. Kun aurinko porottaa taivaalla, suomalaisten kokkausinto lopahtaa ja kaupasta haetaan mieluiten ruoat valmiina. Sama ilmiö näyttää pätevän pakastepizzoihin. 

Pizzanhimo näkyy kesälläkin

Pakastepizza maistuu suomalaisille myös kesällä. Koko vuoden aikana Suomessa syödään noin 40 miljoonaa pakastepizzaa. Kesä-, heinä ja elokuulle tästä kohdistuu lähes 10 miljoonaa nautittua pakastepizzaa. Täytepuolella kesän suosituimmat vaihtoehdot myötäilevät talvilinjauksia.

– Mozzarella, pinaatti, salami ja pepperoni. Niitä suomalaiset nauttivat vuodenajasta riippumatta, Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivonen kertoo.    

Pakastepizzaa grillissä:

Pakastepizzan pohjasta tulee rapea, kun sen grillaa pizzakiven päällä. Kivessä lämpö pysyy tasaisempana ja kivi imee kosteutta. Kiven päälle kannattaa laittaa hieman jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi. Jauhotus on tärkeää erityisesti, jos ryhdytään grillaamaan raakataikinapizzaa. Korvaavan alustan voi tehdä alumiinifoliosta. Folio taitellaan muutamaan kertaan ja jauhotetaan.

Suurin osa paistaa pakastepizzan kesälläkin uunissa, mutta grillaamistakin kokeilee yhä useampi. Grillaamisessa suurimmat haasteet liittyvät lämmön hallitsemiseen Pakastepizzan grillaaminen onnistuu mainiosti, jos noudattaa muutamaa ohjetta. Ensinnäkin grilliin tulisi valita pizza, jossa on paksumpi pohja. Parhaiten grillattavaksi sopii pizza, jossa on raaka pohja.

Toinen tärkeä ohje liittyy lämpöön. Pakastepizza vaatii noin 220–250 asteen lämmön. Saavuttaakseen tarvittavan lämpötilan, on grillin annettava lämmetä noin varttitunnin.

– Pitäisi malttaa odottaa, että grillin lämpömittari näyttää pakkauksessa olevan paisto-ohjeen mukaista paistolämpötilaa. Jos pakastepizzan laittaa viileään grilliin ja sitten vedetään nupit kaakkoon, niin käy kehnosti. Pohja palaa, pizza kuivuu ja jää pinnalta kylmäksi, Iivonen varoittelee.

 Toinen malttamisen aika tulee, kun pakastepizza on laitettu grilliin paistumaan. Pakastepizza valmistuu grillissä 12–14 minuutissa, jos grillissä pysyy tasainen lämpö. Grillin kantta ei siis kannata avata kesken paiston.

Videolla neuvotaan, miten saat paistettua kaksi pakastepizzaa samalla pellillä uunissa:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaiset pizzahifistelijät paljastavat keinon parhaaseen pizzaan tavallisessa kotiuunissa: "Kaksivaiheinen paistoakti"Oletko koskaan paistanut pakastepizzaa tällä tavalla? Taatusti parempi lopputulos!Näin valmiista pakastepizzasta tulee huomattavasti parempaaYllättävä tapa valmistaa pakastepizza – tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi: "Näpit kannattaa kuitenkin pitää irti"Pakastepizzaa ei saisikaan paistaa pellin päällä – tässä syyKesän nerokkain tapa valmistaa pakastepizza – huomattavasti rapeampi ja maukkaampi lopputulos
RuokaPizzaKesäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • Eilen09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa