Ravintola-alan suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa. Kilpailut järjestetään 12-13.3.2020 Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinalistit on nyt julkistettu. Ravintola-alan himotuista suomenmestaruustitteleistä taistelee yhteensä 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 12.3. Molempien kilpailujen finalistit julkistetaan kilpailupäivän päätteeksi.Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat finaaleihin perjantaina 13.3 päivällä, jonka jälkeen klo 16:00 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat. Vuoden Kokki -kilpailuun osallistuu 16 semifinalistia ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuun 16 semifinalistia edustaen ravintola-alan ammattiosaamista eri puolelta Suomea.
Vuoden Kokki 2020 -kilpailujohtajana toimii Ismo Sipeläinen, joka nappasi Vuoden Kokki -tittelin vuonna 2015. Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujohtajana toimii puolestaan Vuoden Tarjoilijaksi 2013 noussut Maria Suihkonen. Vuoden Kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimii ravintola Jordin keittiömestari Filip Langhoff. Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Yöpuu Yhtiö Oy:n Miia Siiroinen. Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä kilpailussa nähdään ravintola-alan opiskelijoita ohjaajineen Perho Liiketalousopistolta.
– Suomen maine ruokamatkailumaana on kovassa kasvussa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut elävät ajassa kehittäen ravintola-alaa ja sen vetovoimaisuutta sekä lisäten vuoropuhelua alan ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja avainsidosryhmien välillä. Kilpailuissa verkostoidut, kehität laaja-alaisesti ammattisi vaativia taitoja ja kasvat täyteen potentiaaliisi. Uskalletaan nauttia suomalaisesta, kestävästä ruokakulttuurista, samalla kun kunniahimo kasvaa keittiöissä ja saleissa, kiteyttää , ELO-säätiöstä.


