Tässä he ovat! Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailijat julkistettiin: "Kunnianhimo kasvaa keittiöissä ja saleissa"

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija semifinalistit
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12-13.3.2020. Santeri Stenvall/ELO-säätiö.

Ravintola-alan suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa. Kilpailut järjestetään 12-13.3.2020 Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinalistit on nyt julkistettu. Ravintola-alan himotuista suomenmestaruustitteleistä taistelee yhteensä 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 12.3. Molempien kilpailujen finalistit julkistetaan kilpailupäivän päätteeksi.Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat finaaleihin perjantaina 13.3  päivällä, jonka jälkeen klo 16:00 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat. Vuoden Kokki -kilpailuun osallistuu 16 semifinalistia ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuun 16 semifinalistia edustaen ravintola-alan ammattiosaamista eri puolelta Suomea.

Vuoden Kokki 2020 -kilpailujohtajana toimii Ismo Sipeläinen, joka nappasi Vuoden Kokki -tittelin vuonna 2015.  Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujohtajana toimii puolestaan Vuoden Tarjoilijaksi 2013 noussut Maria Suihkonen. Vuoden Kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimii ravintola Jordin keittiömestari Filip Langhoff.  Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Yöpuu Yhtiö Oy:n Miia Siiroinen. Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä kilpailussa nähdään ravintola-alan opiskelijoita ohjaajineen Perho Liiketalousopistolta.

– Suomen maine ruokamatkailumaana on kovassa kasvussa. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut elävät ajassa kehittäen ravintola-alaa ja sen vetovoimaisuutta sekä lisäten vuoropuhelua alan ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja avainsidosryhmien välillä. Kilpailuissa verkostoidut, kehität laaja-alaisesti ammattisi vaativia taitoja ja kasvat täyteen potentiaaliisi. Uskalletaan nauttia suomalaisesta, kestävästä ruokakulttuurista, samalla kun kunniahimo kasvaa keittiöissä ja saleissa, kiteyttää Bettina Lindfors, ELO-säätiöstä. 

Vuoden Kokki 2020 palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija 2020 MaRa ry:n Henrik Bitten säätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.

Vuoden Tarjoilija 2020 -semifinalistit:


Aartti Sannamari, Ravintola Kalatori, Rauma
Allikivi Egle, Share Company, Espoo
Angelov Christian, Finnjävel Salonki, Helsinki
Finni Joona, Ravintola Figaro, Jyväskylä
Hartman Freja, Nordic Pizza Company, Turku
Holmberg Jonas, Ravintola Kaskis ja Kakolan Ruusu, Turku
Hämäläinen Sebastian, Tallink Silja Oy, Helsinki
Hänninen Tiia, freelancer, Hämeenlinna
Kämppi Otto, Viking Line Gabriella, Helsinki
Kärki Anu, Armas Catering, Tampere
Nordlund Milla, Ravintola Kalatori, Rauma
Pajari Katariina, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Pöyhtäri Minea, Santa's Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoki
Salonen Jeremias, Ravintola Kaskis, Turku
Söderback Pernilla, Restaurant HEJM, Vaasa
Tse Kelvin, Ravintola Pastis, Helsinki

Vuoden Kokki 2020 semifinalistit:


Hakamäki Sami, Restaurant HEJM, Vaasa
Harrivaara Simo, Ravintola Ventuno, Helsinki
Helenius Lari, Ravintola Olo, Helsinki
Hokkanen Teemu, Fazer Food Services/UPM Pääkonttori, Helsinki
Kaihola Markus, Sahanlahti Resort, Puumala
Korhonen Ville, Ravintola Savoy, Helsinki
Kuivasniemi Tomi, Grill it/Paja kongressi, Tampere
Mustonen Kim, Kuori Food and Wine, Turku
Pulkkinen Jarkko, Ravintola Finnjävel/Salonki, Helsinki
Päivästö Kim, Ravintola Demo, Helsinki
Roiniola Matti, Ravintola Kakolanruusu, Turku
Selin Simon, Restaurant HEJM, Vaasa
Shiwan Kozeen, I AM, Helsinki
Suomalainen Niko, Ravintola Olo, Helsinki
Valkama Jesse, Ravintola Emo, Helsinki
Väärti Turo, Ravintola Juuri, Helsinki

***

5:55

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja