Mainos
Mainos

Tarvitseeko aamiaista syödä? Tuoreet tutkimustulokset yllättävät

Vuosikausien ajan asiantuntijat ovat painottaneet päivän ensimmäisen aterian merkitystä painonhallinnassa. Viimeaikaiset tutkimukset eivät kuitenkaan enää allekirjoita aamiaisen merkityksellisyyttä.

The American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus ei huomannut mitään eroa aamiaisensa syövien tai sen väliin jättävien painoissa.

Alabaman yliopiston tutkijat seurasivat 300 vapaaehtoista neljän kuukauden ajan: jotkut söivät aamiaisen päivittäin, toiset jättivät sen väliin ja loput söivät niin kuin normaalistikin söivät. 16 viikon jälkeen tutkijat eivät huomanneet osallistujien kesken mitään eroa pudonneissa kiloissa.

Toisessa, samassa lehdessä julkaistussa tutkimuksessa Bathin yliopiston tutkijat ohjasivat satunnaisotannalla hoikat osallistujat joko jättämään aamiaisen väliin tai syömään sen. Osallistujia seurattiin aktiivisuusmonitorilla. Huomattiin, että aamiaisen syöneet liikkuivat kyllä aamuisin enemmän, mutta he myös söivät kilokaloreita sen verran kuin polttivatkin.  Ryhmien kesken ei painonpudotuksen kannalta huomattukaan mitään eroa, vaikka aamiaisen syövillä olikin enemmän energiaa.

Kummankin tutkimuksen tulokset viittaavat ehkä siihen, ettei ole mitään järkeä syödä aamupalaa, jos et ole aamulla nälkäinen. On kuitenkin tärkeä muistaa, että aamuateria voi olla hyödyllinen muilla tavoin. Monet kuntovalmentajat esimerkiksi suosittelevat runsasproteiinista aamupalaa puolen tunnin tai tunnin kuluttua heräämisestä. Tällaisesta aamiaisesta on hyötyä lihastenkasvulle, mikä puolestaan voi auttaa polttamaan enemmän kaloreita.

Ehkä sittenkin brunssi? Katso Hansin grillibileet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.

Lähde: Fitsugar

MTV LIFESTYLE

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja