Tarkista aina ennen ostamista – näistä merkeistä tiedät, että mausteet ovat syömäkelpoisia
Mausteita kannattaa tarkkailla kaupassa ennen ostamista, sillä myös silmämääräisesti voi nähdä, ovatko mausteet kunnossa.
Miltä mausteen pitäisi näyttää, että se on kunnossa? Maustepakettia kannattaa tarkkailla ennen ostamista, sillä siitä pystyy näkemään jo silmämääräisesti, onko se mennyt huonoksi. Vaikka mausteet eivät varsinaisesti pilaannu, niin niiden maku heikkenee ajan kuluessa.
Maustetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota väriin. Yksittäisissä mausteissa värin pitäisi olla tasaista, eikä siinä saisi olla tummempia tai vaaleampia hippusia. Nämä hippuset voivat tarkoittaa, että mauste on kerätessä ollut vielä raakaa, laatu ei ole parasta tai erottelua ei ole tehty kunnolla.
Mausteiden värien tulisi olla mahdollisimman kirkkaita. Esimerkiksi mustapippurin pitäisi olla mustaa, ei harmaata. Harmahtava tai haalistunut väri kertoo siitä, että mauste on seisonut paketissaan liian pitkään.
Tarkkaile myös mausteiden rakennetta! Maustepussin pohjalla oleva runsas jauhe saattaa kertoa siitä, että mauste on vanhaa ja alkanut sen vuoksi hajota. Tämä kannattaa huomioida erityisesti valittaessa kuivattuja yrttejä.
Kotona mausteen tuoreudesta kertoo ensisijaisesti tuoksu. Mitä voimakkaampi tuoksu mausteessa on, sen tuoreempaa se on. Seuraavaksi maustetta kannattaa maistaa. Mausteissa ihmisillä on paljon erilaisia mieltymyksiä. Tärkeintä on kuitenkin, että mauste maistuu jollekin. Mautonta maustetta on turha lisätä ruokaan.
Lähde: Foxnews
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti