Tarkista aina ennen ostamista – näistä merkeistä tiedät, että mausteet ovat syömäkelpoisia

mausteet
Mausteiden tulisi olla kirkkaan värisiä ja tuoksua voimakkaalta. Shutterstock

Mausteita kannattaa tarkkailla kaupassa ennen ostamista, sillä myös silmämääräisesti voi nähdä, ovatko mausteet kunnossa.

Miltä mausteen pitäisi näyttää, että se on kunnossa? Maustepakettia kannattaa tarkkailla ennen ostamista, sillä siitä pystyy näkemään jo silmämääräisesti, onko se mennyt huonoksi. Vaikka mausteet eivät varsinaisesti pilaannu, niin niiden maku heikkenee ajan kuluessa.

Maustetta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota väriin. Yksittäisissä mausteissa värin pitäisi olla tasaista, eikä siinä saisi olla tummempia tai vaaleampia hippusia. Nämä hippuset voivat tarkoittaa, että mauste on kerätessä ollut vielä raakaa, laatu ei ole parasta tai erottelua ei ole tehty kunnolla.

Mausteiden värien tulisi olla mahdollisimman kirkkaita. Esimerkiksi mustapippurin pitäisi olla mustaa, ei harmaata. Harmahtava tai haalistunut väri kertoo siitä, että mauste on seisonut paketissaan liian pitkään.

Tarkkaile myös mausteiden rakennetta! Maustepussin pohjalla oleva runsas jauhe saattaa kertoa siitä, että mauste on vanhaa ja alkanut sen vuoksi hajota. Tämä kannattaa huomioida erityisesti valittaessa kuivattuja yrttejä.

Kotona mausteen tuoreudesta kertoo ensisijaisesti tuoksu. Mitä voimakkaampi tuoksu mausteessa on, sen tuoreempaa se on. Seuraavaksi maustetta kannattaa maistaa. Mausteissa ihmisillä on paljon erilaisia mieltymyksiä. Tärkeintä on kuitenkin, että mauste maistuu jollekin. Mautonta maustetta on turha lisätä ruokaan.

Lähde: Foxnews 

***
Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja