Tärkein seikka uusien perunoiden keittämisessä – muuten voit pilata maun!

Uudet perunat Antti Vahtera
Osaatko keittää varhaisperunat oikein? Bazar Kustannus

Pitkän uran tehnyt kokki Antti Vahtera opastaa videolla, miten keitetään täydellisiä uusia perunoita.

Television ruokaohjelmista tuttu kokki Antti Vahtera muistuttaa, että yksi tärkeimmistä seikoista uusien perunoiden valmistuksessa on suola. Jos suolaa on liikaa tai liian vähän, voi kesän paras makunautinto mennä pilalle.

– Varhaisperunoita keitettäessä tärkeintä on, että yhdelle litralle vettä laitetaan ruokalusikallinen suolaa. Jos haluaa olla oikein tarkka, niin voi mitata vaa'alla 20 grammaa, Vahtera opastaa videolla.

Keittiömestari Vahteralta ilmestyy lokakuussa uusi keittokirja, Viisi vuodenaikaa (Bazar Kustannus), jossa perehdytään myös varhaisperunoiden valmistamiseen. Vahtera valmistaa eri vuodenaikojen ja kausien tuoreista tuotteista suussasulavia herkkuja, ruokafilosofiaansa ”yksinkertaista, sielua unohtamatta” myötäillen.

Millä niksillä uudet perunat pystyy kuorimaan supernopeasti? Kannattaako perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen? Mitä muuta varhaisperunoiden valmistamisessa tulee ottaa huomioon? Katso videolta Antti Vahteran vinkit:

Video: Bazar Kustannus

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja