Mainos

Tärkeä perussääntö unohtuu suomalaisilta: Näin jauheliha paistetaan oikein

Monen suomalaisen arkiruokiin kuuluvat vahvana osana erilaiset jauhelihaherkut aina pihveistä pulliin ja kastikkeisiin. Tästä huolimatta perussäännöt jauhelihan ruskistamisessa eivät todellakaan ole kaikkien hallussa.

Suomalaisten ikisuosikista, jauhelihasta valmistuvat herkulliset lihapullat, mehevät murekkeet ja laatikot, maukkaat pastakastikkeet sekä pihvit. Mitä herkkua jauhelihasta sitten valmistaakaan, on hyvä pitää mielessä ainakin yksi oleellinen perussääntö.

Muista yksi tärkeä perussääntö!

Jauhelihan ruskistamisessa tulee muistaa yksi muistisääntö: huoneenlämpöinen liha ja kuuma pannu! Tärkeintä on siis muistaa, ettei jauhelihaa paista missää nimessä jääkaappikylmänä. Tällöin paistotulos jää epätasaiseksi. Tarkoitus ei kuitenkaan ole hankkia ruokamyrkytystä, joten älä pidä jauhelihaa huoneenlämmössä tuntikaupalla.

Näin paistat jauhelihan oikein

Vaihe 1:
Jauhelihassa on aina mukana rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi!

Vaihe 2:
Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumetua hetki. Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskustuminen ei onnistu.

Vaihe 3:
Kun jauheliha on hetken kuumentunut pannulla, jatka sen murustamista puuhaarukalla.

Vaihe 4:
Kun pannu on riittävän kuuma ja et hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja