Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tärkeä perussääntö unohtuu suomalaisilta: Näin jauheliha paistetaan oikein

Huoneenlämpöinen jauheliha, kuuma pannu! Tämä sääntö kannattaa muistaa.
Huoneenlämpöinen jauheliha, kuuma pannu! Tämä sääntö kannattaa muistaa.Shutterstock
Julkaistu 27.01.2016 13:55

MTV LIFESTYLE

Monen suomalaisen arkiruokiin kuuluvat vahvana osana erilaiset jauhelihaherkut aina pihveistä pulliin ja kastikkeisiin. Tästä huolimatta perussäännöt jauhelihan ruskistamisessa eivät todellakaan ole kaikkien hallussa.

Suomalaisten ikisuosikista, jauhelihasta valmistuvat herkulliset lihapullat, mehevät murekkeet ja laatikot, maukkaat pastakastikkeet sekä pihvit. Mitä herkkua jauhelihasta sitten valmistaakaan, on hyvä pitää mielessä ainakin yksi oleellinen perussääntö.

Muista yksi tärkeä perussääntö!

Jauhelihan ruskistamisessa tulee muistaa yksi muistisääntö: huoneenlämpöinen liha ja kuuma pannu! Tärkeintä on siis muistaa, ettei jauhelihaa paista missää nimessä jääkaappikylmänä. Tällöin paistotulos jää epätasaiseksi. Tarkoitus ei kuitenkaan ole hankkia ruokamyrkytystä, joten älä pidä jauhelihaa huoneenlämmössä tuntikaupalla.

Näin paistat jauhelihan oikein

Vaihe 1:
Jauhelihassa on aina mukana rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi!

Vaihe 2:
Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumetua hetki. Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskustuminen ei onnistu.

Vaihe 3:
Kun jauheliha on hetken kuumentunut pannulla, jatka sen murustamista puuhaarukalla.

Vaihe 4:
Kun pannu on riittävän kuuma ja et hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen.

Lisää aiheesta:

Onko pakastimessasi jauhelihaa? Jos haluat tehdä siitä ruokaa, toimi näinTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäEthän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteenJulkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinSuomalaisten yleinen paistovirhe, joka pilaa jauhelihan – sorrutko sinäkin?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 09:34
    Ruoka

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • 08:19
    Ruoka

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja