Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tärkeä nyrkkisääntö: Näin pian kala pilaantuu joulupöydässä

Shutterstock
Julkaistu 24.12.2014 18:03

MTV LIFESTYLE

Noudattamalla tärkeää nyrkkisääntöä voi pitää huolen siitä, että kala säilyy tuoreena tapaninpäivään saakka.

Jouluruokia syödään monessa suomalaiskodissa useampi päivä perättäin. Esimerkiksi herkästi pilaantuvien kalatuotteiden kohdalla kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana, jotta ne eivät ehdi kärsimään huoneenlämmöstä sillä aikaa, kun herkutellaan.

Pöytään vain syötävä määrä kalaa

Kalakauppias Juha Lindberg Erikssonin kalakaupasta huomauttaa, että kalatuotteita ei kannata nostaa pöytään odottelemaan, jos samasta erästä on tarkoitus syödä useampana päivänä.

– Nyrkkisääntö on se, että laittaa vain sen verran kalaa esille pöytään, kuin mitä uskoo, että tulee syödyksi ja pitää loput jääkaapissa, Lindberg toteaa.

Kalakauppias huomauttaa, että ohuet kalasiivut menevät huoneenlämmössä pilalle kaikkein nopeimmin. Tämä johtuu siitä, että ohuet siivut lämpenevät kaikkein herkimmin.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Kuinka monta päivää makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistä
Varo pahaa virhettä joulukalojen tarjoilussa
Milloin joulukalat kannattaa ostaa? Älä ainakaan tee näitä virheitä
Suosittu jouluruoka voi muuttua käyttökelvottomaksi – älä osta vielä tänään kaupasta
HS: Montako päivää makaronilaatikko säilyy? Yksi virhe saa pilaantumaan jo päivässä
Älä pilaa jouluasi – vain yksi kikka takaa kalan säilyvyyden
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • 10:41
    Ruoka

    Suomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"

  • 08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • Eilen14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja