Tärkeä nyrkkisääntö: Näin pian kala pilaantuu joulupöydässä

shutterstock_91610936
Shutterstock

Noudattamalla tärkeää nyrkkisääntöä voi pitää huolen siitä, että kala säilyy tuoreena tapaninpäivään saakka.

Jouluruokia syödään monessa suomalaiskodissa useampi päivä perättäin. Esimerkiksi herkästi pilaantuvien kalatuotteiden kohdalla kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkkana, jotta ne eivät ehdi kärsimään huoneenlämmöstä sillä aikaa, kun herkutellaan.

Pöytään vain syötävä määrä kalaa

Kalakauppias Juha Lindberg Erikssonin kalakaupasta huomauttaa, että kalatuotteita ei kannata nostaa pöytään odottelemaan, jos samasta erästä on tarkoitus syödä useampana päivänä.

– Nyrkkisääntö on se, että laittaa vain sen verran kalaa esille pöytään, kuin mitä uskoo, että tulee syödyksi ja pitää loput jääkaapissa, Lindberg toteaa.

Kalakauppias huomauttaa, että ohuet kalasiivut menevät huoneenlämmössä pilalle kaikkein nopeimmin. Tämä johtuu siitä, että ohuet siivut lämpenevät kaikkein herkimmin.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.