Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämän takia ravintolat eivät käytä valuutan merkkiä ruokalistassa

Menuissa hinnat ovat usein merkitty pelkkinä numeroina.
Menuissa hinnat ovat usein merkitty pelkkinä numeroina. Shutterstock
Julkaistu 17.10.2016 09:17

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi ravintolat usein ilmaisevat ruokalistoissa hinnat pelkkinä numeroina eivätkä käytä valuutan merkkiä hinnan perässä?

Erityisesti hienot ravintolat usein ilmaisevat hintansa ruokalistassa pelkkinä numeroina eivätkä käytä vieressä valuutan merkkiä. Syy on siinä, että valuutan merkin uskotaan aiheuttavan asiakkaille tuskaa siitä, että tuhlaavat rahaa.

Gregg Rapp, ”menu-insinööri”, poisti ruokalistoista valuutan merkit pehmentääkseen hintoja. Rapp toivoo, että näin asiakkaat tilaisivat ennemminkin sen perusteella, mitä raaka-aineita ruoassa on käytetty ja mistä he itse pitävät, eivätkä pelkän hinnan perusteella. Rapp on sitä mieltä, että valuutan merkki muistuttaa ihmisiä rahasta ja saa hinnan näyttämään kalliimmalta kuin ilman merkkiä.

Cornellin Yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että ihmiset, joille tarjottiin ruokalista, jossa ei ollut valuutan merkkejä hintojen perässä kuluttivat enemmän kuin he, joiden listoissa olivat valuutan merkit.

Ravintolat välttelevät myös käyttämästä hintoja, kuten 5,99. Tämä antaa asiakkaalle kuvan, että häntä yritetään huijata, sillä hinta on lähes sama kuin 6,00. Mieluummin käytetään esimerkiksi hintaa 5,95 tai tasan 6,00. Kaksi nollaa saavat tuotteen näyttämään laadukkaalta. Siksi tällaisia hintoja näkee usein hienommissa ravintoloissa.

3:05Huippukokki kertoo Michelin-tähtien mystisestä taustasta

Lähde: Dailymail

Lisää aiheesta:

Näin "syö niin paljon kuin jaksat" -ravintolat huijaavat – oletko huomannut? Näitä asioita ravintolat eivät halua asiakkaansa tietävänOletko huomannut? Näin ravintolat saavat sinut tuhlaamaan enemmän rahaa3 asiaa, joita ravintolat eivät halua sinun tietävän: Toiseksi halvin viini voi olla vedätysKumpi hintalapuista miellyttää sinua? Kaupat myyvät tavaraa ovelilla kikoilla Totuus oudosta tavasta: Miksi kaikki ravintolat eivät julkaise hintojaan netissä?
RavintolatMenuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • Eilen17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • to13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • to11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin