Tämän takia ravintolat eivät käytä valuutan merkkiä ruokalistassa
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi ravintolat usein ilmaisevat ruokalistoissa hinnat pelkkinä numeroina eivätkä käytä valuutan merkkiä hinnan perässä?
Erityisesti hienot ravintolat usein ilmaisevat hintansa ruokalistassa pelkkinä numeroina eivätkä käytä vieressä valuutan merkkiä. Syy on siinä, että valuutan merkin uskotaan aiheuttavan asiakkaille tuskaa siitä, että tuhlaavat rahaa.
Gregg Rapp, ”menu-insinööri”, poisti ruokalistoista valuutan merkit pehmentääkseen hintoja. Rapp toivoo, että näin asiakkaat tilaisivat ennemminkin sen perusteella, mitä raaka-aineita ruoassa on käytetty ja mistä he itse pitävät, eivätkä pelkän hinnan perusteella. Rapp on sitä mieltä, että valuutan merkki muistuttaa ihmisiä rahasta ja saa hinnan näyttämään kalliimmalta kuin ilman merkkiä.
Cornellin Yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että ihmiset, joille tarjottiin ruokalista, jossa ei ollut valuutan merkkejä hintojen perässä kuluttivat enemmän kuin he, joiden listoissa olivat valuutan merkit.
Ravintolat välttelevät myös käyttämästä hintoja, kuten 5,99. Tämä antaa asiakkaalle kuvan, että häntä yritetään huijata, sillä hinta on lähes sama kuin 6,00. Mieluummin käytetään esimerkiksi hintaa 5,95 tai tasan 6,00. Kaksi nollaa saavat tuotteen näyttämään laadukkaalta. Siksi tällaisia hintoja näkee usein hienommissa ravintoloissa.
Lähde: Dailymail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka