Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämän takia lasiin jätetty vesi maistuu aamulla pahalta

Shutterstock
Julkaistu 26.08.2016 13:29

MTV LIFESTYLE

Laitat yöpöydällesi lasillisen kylmää, raikasta vettä, mutta kun yöllä heräät juomaan, ei vesi maistukaan hyvältä. Miksi?

South Carolinan yliopiston kemistit kertovat, mistä veden tunkkainen maku johtuu.

Suurin vaikuttava tekijä löytyy lämpötilasta.

– Mieti vaikka lämmintä ja kylmää olutta, kehottaa kemisti Susan Richardson.

Mitä kauemmin olut ehtii lämmetä huoneenlämmössä, sitä pahemmalta se maistuu. Kun veden lämpötila nousee huoneenlämpöiseksi, sen aromit avautuvat ja alkavat maistua.

– Kun jäähdytät jotain oikein kylmäksi, et pysty maistamaan oikein mitään.

Lämpötila ei kuitenkaan ole ainoa selittävä tekijä. Kun vesi seisoo paikoillaan, liukenee veteen pieniä määriä hiilidioksidia. Tämä muodostaa veteen pienen määrän hiilihappoja, jotka alentavat aavistuksen verran veden pH:ta. Liukenemista tapahtuu jo puolessa tunnissa, eli vesi pysyy täydellisen puhtaana lasissa vain pienen hetken.

Jos vesi seisoo lasissa useita päiviä, tulevat hiljalleen mukaan myös mikrobit, jotka aiheuttavat maanläheistä ja mutaista tuoksua. 

Lähde: Wired.com

Lisää aiheesta:

Älä koskaan lämmitä kahvia tai teetä mikrossa – tässä syyMitä ihmettä? Samppanjalaseja ei kannatakaan pestä – tuttu tapa voi pilata makuelämyksen!Tiedätkö, miksi kahvinkeittimeen lisätään aina kylmää vettä?Osaatko sittenkään juoda niin kuin kuuluisi? Asiantuntija: Tämä on paras tapa nauttia vettä Huomattava ero! Yksinkertainen temppu saa viskin maistumaan paremmalta Estä hiilihappojen karkaaminen – näin saat avatun cola-pullon säilymään hyvänmakuisena
VesiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vesi
  • 10.9.15:08
    Takaisinvedot

    Finnairin lennoilla oli tarjolla hävitettäväksi määrättyä vettä

  • 31.8.07:39
    Stressi

    Virtsasi voi paljastaa yllättävän asian

  • 12.8.11:12
    Ruoka

    Vesipullon "pikkupräntti" on mennyt monelta ohi – saatat säilyttää vahingossa väärin

  • 17.7.09:45
    Lentäminen

    Tällä kikalla saat ehkä vesipullon lennolle turvatarkastuksen läpi – paitsi et Suomessa

  • 15.7.09:50
    Kesämyytit

    Ravitsemusterapeutti varoittaa: Pelkkä vesi voi olla vaaraksi helteellä – näin nesteytät oikein