Tämän jälkeen et enää osta kaupan valmisjauhelihaa!

jauhelihapihvi jauheliha
Kokeile jauhelihan jauhamista itse! Shutterstock

Kokeile jauhelihapihvien valmistamista itse jauhetusta lihasta – et enää palaa takaisin kaupan valmisjauhelihaan, lupaavat America’s Test Kitchenin kokit.

Ammattilaiskokkien ylläpitämällä America’s Test Kitchen -sivustolla testattiin, miten jauhelihapihveistä valmistuu täydellisen meheviä. Jos haluat mahdollisimman hyviä pihvejä, tulee sinun jauhaa liha itse sen sijaan, että ostaisit kaupasta jauhelihan valmiina.

Lihamyllyä ei tarvita

Resepti on siinä mielessä helppo, että et tarvitse erillistä lihamyllyä pihvien valmistamiseen. Tavallinen tehosekoitin riittää! Liha pakastetaan ensin voin kanssa, jonka jälkeen se jauhetaan riisimäiseksi massaksi tehosekoittimessa.

Myös Popsugar-ruokasivustolla testattiin America’s Test Kitchenin erinomaista jauhelihapihvireseptiä:

– Pihvien maku on lyömättömän hyvä. Pihvien sisältämä voi pitää lihan mehevänä ja pinnasta tulee täydellisen ruskea, Popsugar-sivustolla hehkutetaan.

Tuplapakastuksella täydellinen lopputulos

Supermarketin jauhelihasta ei America’s Test Kitchenin mukaan synny yhtä hyviä pihvejä, sillä jauhelihan valmistusprosessissa katoaa tärkeitä ”tahmeita proteiineja”, jotka tekevät pihvin koostumuksesta hyvän.

Siksi testikeittiön kokit päättivät jauhaa lihan itse ruhonosasta, joka sisältää vähemmän sidekudosta ja juuri oikean määrän rasvaa. Liha pakastetaan kaksi kertaa: ensin kokonaisena, jotta jauhaminen olisi helpompaa - sitten vielä uudestaan jauhettuna pihvien muodossa.

Kun lisäät suolan ja pippurin jauhettuun lihaan ja muotoilet pihvit, pidä huoli, ettet painele pihvejä liian tiiviiksi.

Täydelliset jauhelihapihvit

700 g naudan kuvetta (flank steak) kuutioiksi leikattuna
4 rkl voita pieniksi kuutioiksi leikattuna
suolaa ja pippuria

Laita lihanpalat ja voikuutiot isolle lautaselle. Laita pakastimeen noin 35 minuutiksi, kunnes liha on muuttunut todella kiinteäksi ja alkanut kovettua reunoista.

Lisää yksi neljäsosa pakastetusta lihasta ja voista tehosekoittimeen. Jauha hienoksi pienillä sykäyksillä, kunnes koostumus muistuttaa riisinjyviä. Siirrä liha leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Toista sama lopulle lihalle ja voille (jauha kolmessa erässä). Levitä jauhettu liha-voisekoitus leivinpaperille ja poista joukosta mahdolliset liian isoiksi jääneet lihapalat ja voit.

Ripottele lihamassan päälle noin ¾ tl suolaa ja 1 tl pippuria. Sekoita varovasti haarukalla. Muotoile massasta haluamasi kokoisia pihvejä käsillä: muodosta massasta ensin pallo ja litistä se sitten varovasti pihvin muotoon. Tee pihvin keskelle pieni kuoppa sormenpäälläsi. Laita valmiit pihvit lautaselle ja pakasta vielä 30-45 minuuttia.

Paista pihvit kuumalla pannulla tai grillissä: Ripottele pihvien pintaan vielä hieman suolaa ja pippuria ennen paistamista. Paista molemmilta puolilta niin, että pinta saa kauniin ruskean värin - noin 4-7 minuuttia per puoli. Älä painele pihvejä lastalla paistamisen aikana.

Nauti pihvit hampurilaisten välissä tai vaikka spagetin ja kastikkeen kera.

Lähde: Popsugar

***

Porkkanainen jauhelikastike 0:34


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.