Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämän jälkeen et enää osta kaupan valmisjauhelihaa!

Kokeile jauhelihan jauhamista itse!
Kokeile jauhelihan jauhamista itse!Shutterstock
Julkaistu 08.08.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Kokeile jauhelihapihvien valmistamista itse jauhetusta lihasta – et enää palaa takaisin kaupan valmisjauhelihaan, lupaavat America’s Test Kitchenin kokit.

Ammattilaiskokkien ylläpitämällä America’s Test Kitchen -sivustolla testattiin, miten jauhelihapihveistä valmistuu täydellisen meheviä. Jos haluat mahdollisimman hyviä pihvejä, tulee sinun jauhaa liha itse sen sijaan, että ostaisit kaupasta jauhelihan valmiina.

Lihamyllyä ei tarvita

Resepti on siinä mielessä helppo, että et tarvitse erillistä lihamyllyä pihvien valmistamiseen. Tavallinen tehosekoitin riittää! Liha pakastetaan ensin voin kanssa, jonka jälkeen se jauhetaan riisimäiseksi massaksi tehosekoittimessa.

Myös Popsugar-ruokasivustolla testattiin America’s Test Kitchenin erinomaista jauhelihapihvireseptiä:

– Pihvien maku on lyömättömän hyvä. Pihvien sisältämä voi pitää lihan mehevänä ja pinnasta tulee täydellisen ruskea, Popsugar-sivustolla hehkutetaan.

Tuplapakastuksella täydellinen lopputulos

Supermarketin jauhelihasta ei America’s Test Kitchenin mukaan synny yhtä hyviä pihvejä, sillä jauhelihan valmistusprosessissa katoaa tärkeitä ”tahmeita proteiineja”, jotka tekevät pihvin koostumuksesta hyvän.

Siksi testikeittiön kokit päättivät jauhaa lihan itse ruhonosasta, joka sisältää vähemmän sidekudosta ja juuri oikean määrän rasvaa. Liha pakastetaan kaksi kertaa: ensin kokonaisena, jotta jauhaminen olisi helpompaa - sitten vielä uudestaan jauhettuna pihvien muodossa.

Kun lisäät suolan ja pippurin jauhettuun lihaan ja muotoilet pihvit, pidä huoli, ettet painele pihvejä liian tiiviiksi.

Täydelliset jauhelihapihvit

700 g naudan kuvetta (flank steak) kuutioiksi leikattuna
4 rkl voita pieniksi kuutioiksi leikattuna
suolaa ja pippuria

Laita lihanpalat ja voikuutiot isolle lautaselle. Laita pakastimeen noin 35 minuutiksi, kunnes liha on muuttunut todella kiinteäksi ja alkanut kovettua reunoista.

Lisää yksi neljäsosa pakastetusta lihasta ja voista tehosekoittimeen. Jauha hienoksi pienillä sykäyksillä, kunnes koostumus muistuttaa riisinjyviä. Siirrä liha leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Toista sama lopulle lihalle ja voille (jauha kolmessa erässä). Levitä jauhettu liha-voisekoitus leivinpaperille ja poista joukosta mahdolliset liian isoiksi jääneet lihapalat ja voit.

Ripottele lihamassan päälle noin ¾ tl suolaa ja 1 tl pippuria. Sekoita varovasti haarukalla. Muotoile massasta haluamasi kokoisia pihvejä käsillä: muodosta massasta ensin pallo ja litistä se sitten varovasti pihvin muotoon. Tee pihvin keskelle pieni kuoppa sormenpäälläsi. Laita valmiit pihvit lautaselle ja pakasta vielä 30-45 minuuttia.

Paista pihvit kuumalla pannulla tai grillissä: Ripottele pihvien pintaan vielä hieman suolaa ja pippuria ennen paistamista. Paista molemmilta puolilta niin, että pinta saa kauniin ruskean värin - noin 4-7 minuuttia per puoli. Älä painele pihvejä lastalla paistamisen aikana.

Nauti pihvit hampurilaisten välissä tai vaikka spagetin ja kastikkeen kera.

Lähde: Popsugar

***

0:34Porkkanainen jauhelikastike

Lisää aiheesta:

Unohda korppujauhot! Yksi ainesosa parantaa lihamureketta huomattavasti: "Todella mehevää"Ethän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteenTäydellisen mehukkaan pihvin paisto-ohje – yllättävä kikka vie kielen mennessäänPihvistä mehevä älyttömän helposti: Joko olet kokeillut "käänteistä paistotekniikkaa"?Täydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”? Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?
LihaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos