Tämän drinkin Elisabet joi päivittäin: Näin helposti teet kuningattaren kestosuosikin!

elisabet cocktail
Kuningatar Elisabet oli Dubonnet-aperitiivin ystävä. MTV

Kuningatar Elisabet tunnettiin myös erään aperitiivijuoman suurena fanina. Katso videolta, millaisilla drinkeillä maailman vaikutusvaltaisimmat ihmiset ovat tunnetusti herkutelleen.

Edesmenneen kuningatar Elisabetin kerrotaan juoneen joka päivä yhden cocktailin juuri ennen lounasta. Juoma toimi aperitiivina, eli sen tarkoituksena oli herättää ruokahalu. Kuningattaren suosikkicocktail sisälsi giniä ja ranskalaista Dubonnet-aperitiivia. Viimeisinä elinvuosinaan Elisabet ei kuitenkaan tiettävästi napsinut cocktaileja aivan samaan tahtiin kuin ennen.

Elisabetin lempidrinkkiä on aiemmin testannut MTV Uutisten Makuja-sivuilla Sivumaku-ruokablogia pitänyt Jani Kinnunen.

– Tuo ranskalainen yrteillä ja mausteilla maustettu väkevä viini on perinteinen aperitiivi. Gini leikkaa hillittyä makeutta entisestään ja lopputuloksena on erinomainen cocktail ruokahalua kiihdyttämään tai ihan vain lukuhetkeä värittämään. Dubonnet’lla lienee melkoinen mummo-kasarimaine, mutta itselleni tämä cocktail oli erittäin suunmyötäinen. Dubonnet’a tulee olemaan tästä lähtien aina kaapissa, Kinnunen hehkutti vuonna 2017 juomaa maistettuaan

"Elizabeth II"

1 osa giniä 
2 osaa Dubonnet’a
viipale sitruunaa
jäitä 

Sekoita nesteet keskenään lasissa ja lisää jäät ja sitruunaviipale.

Mikä mahtaa olla Barack Obaman suosikkijuoma? Minkälaisen juomasekoituksen Margaret Thatcher teki korkkarit riisuttuaan? Mistä nuoruuden suosikista Bill Clinton ei vaan ole saanut tarpeekseen? Katso videolta maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten suosikkijuomat.

Tällaisia juomia kuluttavat maailman arvovaltaisimmat ihmiset 1:36
Videolla tunnettujen henkilöiden lempijuomia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!