Tämä superherkku laihduttaa ja vahvistaa luita – ilmaiseksi!

sienet
colourbox.com

Suomalaisista metsistä löytyy jo esimerkiksi kanttarelleja, ja syksyä lähestyttäessä sieniapajat vain paranevat. Sen lisäksi, että herkullisia sieniä saa jokamiehenoikeudella kerätä metsistä ilmaiseksi, niiden syönti tukee myös terveyttämme.

Lähde ajan kanssa sienimetsälle, rentoudu luonnon rauhassa, ja palaa kotiin terveyspommien kanssa. Sienet muun muassa auttavat tärkeitä ravintoaineita imeytymään elimistöömme.

Painonpudotus helpottuu

Buffalon yliopiston tutkimuksen mukaan sienten syönti voi tasoittaa verensokeria ja auttaa sen sääntelyssä. Verensokerin pysyessä tasaisena tunnet itsesi kylläisemmäksi ja energisemmaksi, joka taas voi auttaa esimerkiksi painonhallinnassa ja painonpudotuksessa, sekä helpottaa pitkäkestoisen liikunnan harrastamista.

Tutkimuksessa käytettiin herkkusienijauhetta, mutta samaan tulokseen päästään varmasti myös syömällä sieniä sellaisenaan.

Ravintoaineiden imeytyminen tehostuu

D-vitamiini on monin tavoin ihmiselle elintärkeä vitamiini. Tämä vitamiini auttaa muun muassa muita ravintoaineita, kuten kalsiumia ja fosforia, imeytymään paremmin elimistöömme. Sienet taas ovat yksi harvoista kasviksista, joita pidetään hyvänä D-vitamiinin lähteenä.

Luut vahvistuvat

Sen lisäksi, että sienet sisältävät luiden terveyttä parantavaa D-vitamiinia, ne sisältävät myös kalsiumia, jota taas D-vitamiini auttaa imeytymään kehoon.

Riittävän kalsiumin saannin on osoitettu muun muassa vähentävän nivelkipua ja ehkäisevän osteoporoosin syntyä. Sienet edistävät täten todella tehokkaasti etenkin luiden terveyttä!

Vastustuskyky paranee

Ruuan mukana kertyvät ravintoaineet ovat ehdottomasti pillereitä parempi keino vahvistaa omaa terveyttämme ja vastustuskykyämme. Sienet ovat yksi eniten antioksidantteja sisältävistä elintarvikkeista maailmassa, joten ei ole mikään yllätys, että sienten on todettu edistävän ja säätelevän kehon immuunikykyä. Tutkimukset ovat osoittaneet myös sen, että sienten syönti voi vähentää riskiä sairastua rintasyöpään ja eturauhassyöpään, jotka ovat kaksi yleisintä syöpätyyppiä.

Diabeteksen hallinta helpottuu

Lihavuusepidemian levitessä ei ole mikään ihme, että diabetestä sairastavien potilaiden määrät ovat nousseet pilviin. Sieniä pidetään hyvänä apua diabetestä sairastavien potilaiden painonhallinnassa, sillä sienet sisältävät luonnon insuliinia ja entsyymejä, jotka auttavat kehoa hajottamaan elintarvikkeista saatuja sokereita ja tärkkelystä.

Lähde: care2.com

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja