Tämä pasta on täydellinen niin opiskelijabudjettiin kuin hektiseen perhearkeenkin: Tarvitset vain kolme ainesosaa
Ruokatoimittaja Sheela Prakash törmäsi opiskeluaikoinaan pastareseptiin, joka on helppo ja halpa toteuttaa. Pasta jäi yhdeksi naisen vakioreseptiksi opiskelujen jälkeenkin. Hän kirjoittaa asiasta The Kitchnissä.
Videolla Pekka Terävä kertoo niksinsä täydelliseen pastaan.
Kyseiseen spagettiin tarvitaan vain kolme raaka-ainetta. Resepti on alun perin Mark Bittmanin kirjasta ’’How to Cook Everything Vegetarian’’. Reseptin nimi on ’’Spaghetti with Fried Eggs’’ eli ''Spagetti paistetuilla munilla''. Se on ikään kuin spagetti aglio e olion ja pasta carbonaran yhdistelmä.
Tarvittavat raaka-aineet löytyvät todennäköisesti aina kaapistasi, ja ruoka sopii hyvin mihin tahansa hetkeen.
Näin valmistat spagettia paistetuilla munilla
Tämän yksinkertaisen reseptin valmistamiseen ei vaadita paljoa. Seuraa näitä ohjeita loihtiaksesi maistuvan pasta-aterian.
1. Keitä pasta
Tämä osio ei juuri selittelyä kaipaa. Laita kattilaan vettä, lisää suola ja odota veden kiehumista. Kun vesi kiehuu kunnolla, laita kattilaan haluamasi määrä spagettia. Keitä kunnes kypsää.
2. Valmista munat
Pastan valmistuessa lämmitä pannulla reilusti oliiviöljyä. Öljyn lämmettyä pannulle lisätään muutama murskattu valkosipulinkynsi.
– Reseptissä käsketään ottamaan valkosipulinkynnet myöhemmin pois pannulta, mutta itse tykkään jättää ne ruokaan, Sheela kirjoittaa.
Kun valkosipuli kihisee, riko pannulle yksi tai kaksi kananmunaa. Lisää kuivattuja chililastuja, ja mausta munat suolalla ja pippurilla. Paista munia, kunnes valkuainen on hyytynyt mutta keltuainen on vielä melko juoksevaa. Munat kypsyvät vielä pastan lisäämisen jälkeen.
3. Lisää spagetti ja viimeistele ateria
Kun pasta on kypsää, kaada keitinvesi pois. Kaada pasta pannulle munien joukkoon, rikkoen ne samalla.
Nyt ateria on viimeistelyä vaille valmis! Kaada ruoka tarjoiluastiaan ja raasta halutessasi päälle parmesania. Tämän jälkeen ruoka on valmista syötäväksi.
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti