Tämä pasta on täydellinen niin opiskelijabudjettiin kuin hektiseen perhearkeenkin: Tarvitset vain kolme ainesosaa

0:42 Pastan koostumuksesta täydellistä helpolla niksillä
Pekka Terävä kertoo niksinsä täydelliseen pastaan.

Ruokatoimittaja Sheela Prakash törmäsi opiskeluaikoinaan pastareseptiin, joka on helppo ja halpa toteuttaa. Pasta jäi yhdeksi naisen vakioreseptiksi opiskelujen jälkeenkin. Hän kirjoittaa asiasta The Kitchnissä.

Videolla Pekka Terävä kertoo niksinsä täydelliseen pastaan. 

Kyseiseen spagettiin tarvitaan vain kolme raaka-ainetta. Resepti on alun perin Mark Bittmanin kirjasta ’’How to Cook Everything Vegetarian’’. Reseptin nimi on ’’Spaghetti with Fried Eggs’’ eli ''Spagetti paistetuilla munilla''. Se on ikään kuin spagetti aglio e olion ja pasta carbonaran yhdistelmä.

Tarvittavat raaka-aineet löytyvät todennäköisesti aina kaapistasi, ja ruoka sopii hyvin mihin tahansa hetkeen.

Näin valmistat spagettia paistetuilla munilla

Tämän yksinkertaisen reseptin valmistamiseen ei vaadita paljoa. Seuraa näitä ohjeita loihtiaksesi maistuvan pasta-aterian.

1. Keitä pasta

Tämä osio ei juuri selittelyä kaipaa. Laita kattilaan vettä, lisää suola ja odota veden kiehumista. Kun vesi kiehuu kunnolla, laita kattilaan haluamasi määrä spagettia. Keitä kunnes kypsää.

2. Valmista munat

Pastan valmistuessa lämmitä pannulla reilusti oliiviöljyä. Öljyn lämmettyä pannulle lisätään muutama murskattu valkosipulinkynsi.

– Reseptissä käsketään ottamaan valkosipulinkynnet myöhemmin pois pannulta, mutta itse tykkään jättää ne ruokaan, Sheela kirjoittaa.

Kun valkosipuli kihisee, riko pannulle yksi tai kaksi kananmunaa. Lisää kuivattuja chililastuja, ja mausta munat suolalla ja pippurilla. Paista munia, kunnes valkuainen on hyytynyt mutta keltuainen on vielä melko juoksevaa. Munat kypsyvät vielä pastan lisäämisen jälkeen.

3. Lisää spagetti ja viimeistele ateria

Kun pasta on kypsää, kaada keitinvesi pois. Kaada pasta pannulle munien joukkoon, rikkoen ne samalla.

Nyt ateria on viimeistelyä vaille valmis! Kaada ruoka tarjoiluastiaan ja raasta halutessasi päälle parmesania. Tämän jälkeen ruoka on valmista syötäväksi.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja